11 автокефальних церков на Коломийщині перейшли до Київського патріархату


На Коломийщині 11 релігійних громад автокефальних церков разом зі священиками на основі протоколу зборів одноголосно перейшли у підпорядкування Української православної церкви Київського патріархату.

Ці храми були прийняті до складу Коломийської єпархії УПЦ КП та перейшли під юрисдикцію владики Юліана (Гатали),  повідомляє “Дзеркало Коломиї”.

– Храм Благовіщення Пресвятої Богородиці (Підгайчики),

– храм Різдва Пресвятої Богородиці (Малий Ключів),

– храм Введення в храм Пресвятої Богородиці (Марківка),

– храм Воздвиження Чесного Хреста (Кобилець),

– храм Перенесення Мощей святителя Миколая (Замулинці),

– храм Святого Духа (Турка),

– храм Успіння Пресвятої Богородиці (Джурків),

– храм святого Апостола Андрія Первозванного (Мала Кам’янка),

– храм Різдва Господнього (Малий Гвіздець),

– храм Різдва Пресвятої Богородиці (Загайпіль),

– храм Різдва Пресвятої Богородиці (Слобода).

Віряни переконані: автокефальна церква є сателітом Московського патріархату, яка не єднає, а, навпаки, роз’єднує Церкву і прихожан.

Як повідомили в єпархії, процес переходу триває. Зараз очікується друга хвиля. Вже цієї неділі, 31 липня, відбудуться збори громад ще в шести парафіях Коломийського району.

Нагадаємо, торік на парафіяльних зборах громада церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Михалків Коломийського району проголосувала за вихід із підпорядкування УПЦ Московського патріархату. Селяни заявили про перехід в юрисдикцію Української Православної Церкви Київського патріархату. На Прикарпатті це перша церква, яка вийшла з підпорядкування Московському патріархату за останні 20 років.

До слова, на Коломийщині розміщено найбільше на Прикарпатті храмів Московського патріархату. З 31-го храму та монастиря на Коломийщині зосереджені дев’ять. Два з них – безпосередньо в Коломиї: Свято-Успенський собор та Свято-Благовіщенський храм.