13 ознак того, що ви марнуєте своє життя, але не визнаєте цього


Коли ви були дитиною, чи хотіли ви вирости і стати космонавтом, співаком або інженером? Якщо так, то як у вас це вийшло? Маю надію, що все добре і ви живете життям своєї мрії. Ну а для всіх інших - ось 13 ознак того, що ви марнуєте своє життя… однак не хочете собі в цьому зізнатися.

Маю надію, що все добре і ви живете життям своєї мрії. Ну а для всіх інших - ось 13 ознак того, що ви марнуєте своє життя… однак не хочете собі в цьому зізнатися.

1. Ви витрачаєте забагато часу на справи, які не повинні робити.

Відеоігри. Реаліті-шоу. “Тиняння” в Інтернеті. Занадто багато їжі. Занадто багато випивки. І цей список можна продовжувати. Погляньте серйозно на своє життя. Де ви проводите більшу частину свого часу? Це приносить вам користь чи веде до кращого життя? Чи закладає фундамент для світлого майбутнього? Якщо ні, то вам потрібно переглянути свої рутинні справи і внести певні зміни.

2. Ви занадто багато скаржитесь.

Я знаю людей, які постійно перевантажені життям, і вони ніколи не перестають говорити мені про це. Ви з таких людей? Ви скаржитесь на роботу, шефа, зарплату, сусідів і партнера? Якщо ви цим займаєтесь, то насправді нічого не робите окрім того, що вивільняєте негативну енергію. Негатив не змінює стану речей, він тримає вас в тупику. Тож, змініть свої думки і почніть говорити про те, що ви цінуєте в своєму житті, а не про те, що вам не подобається.

3. Ви не живите свій мозок.

Якщо ви не продовжуєте вчитись і рости, як особистість, то ви стоїте на місці - як ставок, вода в якому не рухається і покривається пліснявою. Це те, що відбувається з вашим мозком, якщо ви не тримаєте його в активності і не вчитесь чогось нового. Позитивні виклики у вашому житті будуть розширювати кругозір, через що ви не деградуватимете.

4. Ви ведете занадто багато негативних внутрішніх діалогів.

Розмови з самим собою можуть влаштувати або поламати ваше життя.

Як сказав Генрі Форд: “Якщо ви думаєте, що ви можете, або думаєте, що не можете… в будь-якому випадку ви маєте рацію”. Якщо ви говорите собі, що недостатньо розумні, щоб отримати премію або почати свій бізнес, то ви праві. Якщо ви говорите собі, що ви дуже виснажені, щоб докласти зусиль для зміни власного життя, то ви праві. Що б ви не говорили собі, воно стає реальністю.

Тож уважно стежте за тим, що ви говорите собі, і переконаєтесь, що ваше життя відповідає вашим думкам.

5. Ви не відчуваєте натхнення.

Чи є у вас пристрасть до чогось? Я знаю багатьох людей, які думають, що у них немає ніяких пристрастей. Але так не буває. Повинно бути щось, що ви любите робити. Тому ви повинні заново щось відкрити для себе, те, що вас хвилює, і займатись цим.

6. Ви не плануєте своє майбутнє.

Хоч жити “зараз” і “в цей момент” чудово, але інколи потрібно дивитись вперед, щоб побачити, куди ви хочете прямувати далі. Якщо у вас нема мети або плану, тоді ви схожі на човен, який безцільно блукає в океані, сподіваючись опинитись десь в хорошому місці. Але у вас так не вийде. Ви повинні слідувати крок за кроком, щоб дістатись туди, де ви хочете опинитись. Так само, як GPS веде вас до необхідного місця, вам потрібний внутрішній GPS, який направлятиме вас.

7. Ви проводите занадто багато часу з людьми, які не сприяють вашому зростанню.

Дуже легко застрягти і тусуватись з людьми, які не викликають у вас відчуття, що ви кращі. Але якщо ви будете і далі проводити з ним свій час, то залишитесь на тому ж рівні або опуститесь ще нижче разом з ними. Я люблю називати таких людей “Енергетичні вампіри”. Вони висмоктують з вас життя і не віддають нічого позитивного взамін. Замість цього, шукайте людей, які орієнтуються на зростання, щоб бути поряд з ними.

8. Ви залежні від свого телефону.

Звичайно, мобільні телефони - супер-круті ґаджети, які можуть зачарувати нас, поки ми ними користуємося. Незважаючи на те, що це весело, подумайте, скільки часу ви витрачаєте на телефон. І навіть гірше, подумайте про всі стосунки, які могли через це постраждати. Можливо, ви переписувались з кимось чи шукали щось в інтернеті, коли обідали зі своєю половинкою чи дитиною. Якщо так, то ви згаяли час, який могли провести зі своїми близькими або присвятити його плануванню свого майбутнього.

9. Ви витрачаєте гроші на неважливі речі.

Є велика різниця між “потрібно” і “хочу”. Я знаю, всі ми вчили це ще в дитячому садку. Однак, в сучасному суспільстві ми трохи розмили ці межі (див. пункт 8). Я знаю людей, які не можуть виплатити іпотеку, але досі мають наймодніші ґаджети на планеті. Якщо задуматись над цим, то існує дуже мало речей, які нам справді потрібні. Деякі з них - це їжа, вода, житло і любов. Все інше просто бонуси. Тож, гляньте, на що ви витрачаєте гроші і побачите, чи можна внести якісь корективи. Можливо, ви зможете використати заощаджені гроші на інвестування в своє майбутнє.

10. Ви недостатньо спите.

Я не лікар, але прочитав достатньо книжок, щоб розуміти, наскільки життєво важливий сон. Я можу написати про це 20 сторінок, але мені не вистачить місця в цій короткій статті. Сон має велике значення для вашого здоров’я. Якщо ви занадто зайняті, щоб нормально висипатись, або любите не лягати спати до самого ранку, ви повинні переглянути свої звички.

11. Ви не піклуєтесь про своє тіло.

Не тільки сон має важливе значення для вашого здоров’я, це стосується також їжі і фізичних вправ. Я знаю, що не кажу вам нічого такого, чого ви не знаєте. Але збалансоване харчування, здорова дієта і вправи справді дають більше позитивних ефектів, ніж втрата ваги. Це впливає на ваше психічне та загальне самопочуття. Отож, придивіться до свого раціону та рівня активності. Ви побачите, що, зробивши декілька невеликих змін, ви можете значно поліпшити своє життя.

12. Ви не покидаєте свою зону комфорту.

Я знаю, як легко жити в зоні комфорту. Коли я йду в знайомий ресторан, я завжди замовляю одне і те ж саме. Не тому, що я боюсь спробувати щось інше, а тому, що я люблю їжу, яку я зазвичай замовляю. Але це не є тією зоною комфорту, про яку я говорю.

Я кажу про ризик, який може поліпшити ваше життя. І майте на увазі, є різниця між “ризиком” та “прорахованим ризиком”. Будь-який ризик може бути смертельним, але прорахований ризик - це той, коли ви зважили всі варіанти і, таким чином, придумали хороший, розумний план дій.

13. Ви живете життям, яке вам не подобається.

Я вважаю, що успіх вимірюється щастям. Ви щасливі? Якщо ні, то ви повинні щось змінити! Навіть відчуття задоволення або насолоди не означає, що ви живете на повну. Життя має бути цікавим! Тому, якщо ви не насолоджуєтеся життям, погляньте на деякі зі змін, які ви можете зробити, щоб опинитись в кращому місці.

Якщо хоча б один із цих 13 пунктів стосується вас, не падайте духом. Ви можете все змінити. Але перше, що ви повинні зробити, це позбутись думки, що ви не можете це зробити. Найбільшою вашою перешкодою є ваше мислення. Так що з цього і потрібно почати. Змініть своє мислення, і тоді ви зміните своє життя!