15 мільйонів на ідею: Як франківцям подати проєкт на "Бюджет участі"


Днями в Івано-Франківську стартував прийом заявок на "Бюджет участі", який триватиме до 28 лютого включно.

Цьогоріч на ідеї франківців місто виділило 15 мільйонів гривень. Цього року в "Бюджеті участі" з’явилася нова категорія – «Дороги». Туди входять вулиці площею до 1200 метрів квадратних. На неї передбачено 10 мільйонів і один проєкт може бути до 1,5 мільйона гривень. Варто зауважити, перше село вже подало свій проєкт. Йдеться про ремонт вулиці Горішня у селі Колодіївка, пише Бліц-Інфо.

Решту 5 мільйонів буде поділено між двома категоріями. Це «Освітні» проєкти (ті, які реалізовуються в межах ДНЗ, школи або ВПУ) та «Інші». Для них поділ залишиться таким як і минулого року – малі до 100 тисяч гривень,  великі - до 300 тисяч гривень.

Ще однією новинкою стане впровадження «Шкільного бюджету участі». Це не буде категорією програми, він існуватиме окремо. Суть у тому, що школярі самі вирішуватимуть, які зміни відбудуться у їхньому маленькому середовищі, тобто в школі. Все як у дорослих – і подача проєктів, і промоція і голосування. Проте все це робитимуть діти. Пілотними школами для реалізації цього проєкту було обрано два заклади: початкову школу «Пасічнянська» та ЗШ №25. На кожну школу виділили по 100 тисяч гривень. У закладах вже почали роботу над впровадженням програми.

Додамо, що окрім міста та приміських сіл, цього року участь у програмі зможуть брати й ОТГ, адже тепер вони - частина Івано-Франківська.

Проєкт може подавати будь-хто, не обов’язково мати прописку Івано-Франківська чи ОТГ. Головна вимога - повноліття.

Результат пошуку зображень за запитом ідея

Отже, що потрібно робити:

  1. Придумати ідею
  2. Завантажити заявку 
  3. Заповнити заявку (електронну або паперову)
  4. Зібрати підписи однодумців
  5. Подати заявку

Опісля Вашу заявку опрацюють відповідно до положення та допустять до наступного етапу - голосування.

За 7 днів до початку голосування проєкти публікуються на сайті. Кожен житель міста може підтримати не більше, ніж 3 проєкти: один великий і один малий і один ремонту малих вулиць. Голосувати за проєкти можуть ті, хто має прописку у межах Івано-Франківської ОТГ. Віддати свій голос за один з проєктів можна в режимі онлайн або у визначених для цього пунктах.

Реалізовуватимуться ті проєкти, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою до вичерпання коштів у категорії. Визначення переможців відбувається в режимі онлайн.  Якщо в результаті голосування проєкти отримали однакову кількість голосів, фінансується той, у якого менша вартість. Протягом 2-3 днів після завершення голосування проекти-переможці переносяться у розділ «Переможці».

Заявки приймаються з 17 до 28 лютого включно у відділ звернень громадян Івано-Франківської міської ради (вул. Грушевського 21, І поверх).

Робіть своє місто кращим!

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!