18 грудня у семи ОТГ Івано-Франківщини відбудуться вибори


З ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України та Офісу реформ в облдержадміністрації відбулася прес-конференція щодо проведення виборів у семи об’єднаних територіальних громадах.

Цьогоріч перші об’єднані територіальні громади Прикарпаття продемонстрували, що проведення реформи децентралізації дає можливість створити фінансово спроможні громади, які мають ресурси для відновлення інфраструктури, забезпечення умов для розвитку і функціонування своїх територій.

На переконання Руслана Панасюка, саме завдяки злагодженій та конструктивній роботі усіх гілок влади і громад впродовж року вдалося досягти значних результатів у процесі добровільного об’єднання територіальних громад. Це, своєю чергою, сприяло створенню ще семи ОТГ, в яких 18 грудня відбудуться вибори. Зокрема, у виборчому процесі братимуть участь Витвицька ОТГ, Матеївецька ОТГ, П’ядицька ОТГ, Нижньовербівська ОТГ, Більшівцівська ОТГ, Космацька ОТГ і Тлумацька ОТГ. Загалом же, з першого січня наступного року в Україні 368 об’єднаних територіальних громад працюватимуть у нових фінансових умовах.

Варто також додати, що Івано-Франківська область входить до десяти областей України, у яких цього року вдалося об’єднати значну кількість ОТГ. Наголошувалося, що опісля об’єднання громади збільшать свої власні фінансові надходження у 2,2 рази. Окрім цього, їм буде надана ще й інфраструктурна субвенція.