20 травня - День пам'яті жертв політичних репресій


Щороку в третю неділю травня наша держава вшановує пам'ять жертв політичних репресій.

Аби привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам’яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства.

За роки правління тоталітарного режиму СРСР внаслідок кривавих політичних репресій загинули мільйони українців. А сьогодні Україна заново опинилася під прицілом – боронячи кордони Донецької та Луганської областей, наші співгромадяни знову гинуть від агресії злочинного політичного режиму, який продовжує втілювати Російська Федерація. Як наслідок, трагічна статистика жертв політичних репресій практично щодня поповнюється новими іменами загиблих захисників і патріотів України.

На жаль, ці страшні події попереднього століття з роками не залишилися в минулому та не збереглися виключно у нашій пам'яті та історії. Навпаки – сьогодні вони набувають гострої актуальності і ставлять перед суспільством нові виклики. Відповідно їх відзначення та вшанування набуло для України ще важливішого значення.