В Опришівцях пропонують звести житловий комплекс на 500 квартир


Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини виніс на громадське обговорення проект детального плану території для будівництва групи багатоквартирних житлових будинків в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського, неподалік франківського аеропорту.

Відповідне оголошення розміщене у газеті Західний кур’єр. Дозвіл на розробку проекту ДПТ Івано-Франківська міська рада надала у лютому цього року, пише Побудовано

Яка саме ділянка відведена під забудову у рішенні міськради не вказано. Натомість в опублікованому газетному оголошені наведені основні техніко-економічні показники. Зокрема, вказано площу земельної ділянки у розмірі 4,21 га та площу впорядкованої території – 4,5 га.

За даними кадастрової карти, в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського знаходиться чимало приватних, невеликих за площею ділянок, призначених під будівництво малоповерхових будинків або для ведення селянського господарства. Також там знаходиться кілька ділянок площею у чверть гектара призначені для будівництва будівель громадських та релігійних організацій. Найбільші за площею території перебувають у підпорядкуванні школи №6. Втім площа жодної із них і близько не наближається до чотирьох гектарів, що зазначені в оголошенні. Водночас, в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського міститься чималий шмат землі, якому не присвоєно кадастровий номер.

Територія в межах вулиць Отця І. Блавацького – Січинського на кадастровій карті 

Також в оголошені наведені інші технічні показники, зокрема:

Площа забудови – 11 900 м кв;

Площа озеленення – 15 500 м кв;

Площа мощення – 14 700 м кв;

Загальна площа - 41 750 м кв;

Площа квартир – 36 750 м кв;

Площа громадських приміщень – 2 150 м кв;

Площа господарських приміщень – 2 850 м кв;

Кількість квартир – 581 шт;

Щільність забудови – 345 люд/га;

Поверховість – 6 поверхів;

Будівельний об’єм – 185 000 м куб;

Площа забудови – 14 700 м кв.

Також проект ДПТ передбачає встановлення дитячого та спортивного майданчиків, облаштування майданчику для відпочинку і господарських потреб, а також парковки на 230 місць на додачу до 128 гаражів.

Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини виступає замовником розробленої містобудівної документації. Пропозиції громадськості приймаються до 12 квітня в приміщенні департаменту за адресою: вул. Незалежності, 9, поверх 5, каб. 504.