Інтернет-шахраї продовжують заробляти на довірливих прикарпатцях


Заяви про шахрайство в мережі Інтернет до прикарпатських правоохоронців надходять майже щодня.

Поліція вкотре застерігає жителів Івано-Франківщини від ошуканців, що вчиняють від імені банківських та фінансових працівників, псевдоправоохоронців або ж при купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет.

У вчорашніх двох випадках схема ошуканства пов’язана із обманом під час продажу товарів через Інтернет-сайти, інформує прес-служба прикарпатської поліції.

Схема вже добре відома, однак дієва й досі: телефонний дзвінок, домовленість про покупку і отримання грошей на картку. Покупці справно перевели кошти на банківський рахунок, однак продавець пропав разом з товаром. Його номер не відповідав, а згодом і зовсім зник з мережі. 

У результаті, замість отримання бажаного дитячого крісла 23-річна мешканка м. Івано-Франківська позбулася близько 3 400 гривень, а 28-річний франківчанин збагатив шахрая на 800 гривень, а пральну машинку так і не отримав.

Торгуючи чи купуючи у мережі, будьте особливо пильними! Часто шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром, тому підтвердити його наявність не мають можливості. Купуйте наложеною платіжкою. Заплатите дорожче, однак таки придбаєте необхідне.