Вистави та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, зустрічі, або ж покази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 19 до 25 лютого.

Зокрема у вівторок, 20 лютого о 18.00 годині в Книгарні "Є" відбудеться презентація нового числа науково-популярного журналу «Куншт».

Юлія Білоус та Ірина Опаріна розкажуть, як воно – популяризувати науку в Україні, дадуть відповіді на ваші запитання і відкриють, чому цього разу наука зацікавилася грошима. Як працюють біткойни та інші крипто валюти, чому з’явилися гроші та який шлях вони пройшли, щоб перетворитися на звичні нам папірці. Які відмінності між багатими та бідними, як виглядатимуть платежі майбутнього.

Світлина від Книгарня

Цього ж дня, о 18:00 в театрі ім. Івана Франка, відбудеться показ вистави "Вигнані з раю".

Ці пісні щось більше, аніж прекрасні мелодії та проникливі слова – це звуки втраченого раю, землі «обітованої», що стала легендою і мрією... Ці пісні - духовна «планета» народу, і ступивши на неї, ви пізнаєте його, пізнаєте себе… В унікальному проекті Галини Баранкевич поєднані драматичні історії людських доль, жертв депортації лемків 1947 року з оригінальним переспівом перлин пісенної спадщини цього поетичного етносу.

У середу, 21 лютого о18:30 в обласній філармонії відбудеться вечір пам'яті Іри Маланюк.

У програмі арії та романси українсьих ат зарубіжних композиторів.

Вечір пам'яті Іри Маланюк

Цього ж жня, о 19:00 у галереї "ЧЕЧ" відбудуться кураторські практики. Виставкові проекти в Україні.

Катерина Носко – мистецтвознавиця, співавторка книги «Де кураторство», головна редакторка незалежного видавництва IST Publishing, кураторка виставкової програми у галереї сучасного мистецтва «Maslo» (Хмельницький) та освітніх програм на фестивалі медіа-мистецтва та анімації linoleum та «Арсеналу Ідей». На зустрічі поговоримо про термінологію, історії, практику. Що означає бути куратором, які є межі відповідальності, про художні процеси в Україні та світі.

Світлина від Наступний Проект.

У четвер, 22 лютого о 18.00 годині в театрі ім. Івана Франка, відбудеться показ вистави "На західному фронті без перемін".

Драма за однойменним романом Е.М.Ремарка про події 1917-1918 років - це пронизлива і відверта історія про війну і проти війни. Вони - 20-річні хлопці, солдати Першої світової, "втрачене покоління". Їх вирвали із звичного життя… Їх жбурнули у кривавий бруд війни… Колись вони були хлопцями, що вчилися жити і мислити. Тепер вони — гарматне м'ясо. Замість того, щоб жити і любити, їм доводиться стріляти і вбивати. Вони звикли до окопів і смертей, але зберегли людяність і здатність дружити. Солдати. Тисячі і тисячі навіки ляжуть на полях війни. Тисячі і тисячі тих, що повернуться, ще пошкодують, що не лягли разом з убитими. Але поки — на західному фронті все ще БЕЗ перемін…

А о 18:30 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться презентація першої в Україні книжки про біг «Neverstop». 

Забудьте про шалені дієти, перестаньте принижувати себе та зневажати своє тіло – ось перший принцип, який вде до життя у ритмі «neverstop». Спробуйте розібратися у собі, полюбити особливості свого тіла, дослідити, що шкодить вашому організму, а що навпаки додає радості та сил. Марі Карачина наполягає – у кожного своя мотивація, щоб змінити свій спосіб життя, стати активнішим та навчитися досягати цілі. Власне, цей переломний момент, поштовх до руху вперед, найбільше цікавить авторку. Про свою першу пробіжку Марі розповідає без прикрас, як і про усі падіння, підступні повороти долі та, звісно, солодкий самк перемог. Разом з «Neverstop» ви будете вчитися впорядкувати своє життя, загартувати дух та силу волі, навчитися ставити цілі й досягати їх. Звісно, ця книга - не панацея, проте це хороший стимул, перший крок, щоб змінити звички та почати вдосконалювати світ навколо вас. Тож одягайте кросівки і neverstop!

Світлина від Urban Space 100.

У п'ятницю, 23 лютого о 15:00 в театрі ім. Івана Франка, відбудеться презентація книги О. Вергеліса "Театр, де розбиваються серця".

Це книга історій про українських акторів. Це 12 ретро-сюжетів про видатних митців - їхні незабутні ролі та драматичні долі. Серед героїв книги - Марія Заньковецька, Амвросій Бучма, Наталя Ужвій, Аркадій Гашинський, Степан Олексенко, Микола Яковченко, Михайло Крамар, Нонна Копержинська, Зінаїда Дехтярьова, Богдан Ступка.

Світлина від Франківський драмтеатр.

Цього ж дня о 18:00 у драмтеатрі зіграють виставу "Інтимна зона. On-line провокація".

Режисер вистави «Інтимна зона» Ростислав Держипільський наважується на сміливий театральний експеримент – вперше використати формат on-line провокації або реаліті-шоу в театрі. Не для епатажу, а для того, щоб поговорити з аудиторією вистави на серйозну тему – тему абортів, безпліддя і сурогатного материнства. Вистава має на меті ініціювати діалог, поставити питання – непрості й відверті – питання, на які суспільство поки не має однозначної відповіді. Формат on-line провокації покликаний висвітлити ще одну тему - суцільне захоплення теперішнього покоління соц. мережами і "життям напоказ". Сьогодні вже не потрібно виходити з квартири, щоб зустрітися з друзями чи підглянути за сусідами у замкову шпарину. Поступово реальне життя переходить в простір on-line, ми все більше віддаємо перевагу трансляціям «наживо». Вже стало звичним неодмінно поділитися з інтернет-спільнотою світлинами того, що ми їмо на сніданок або у чому та з ким лягаємо спати. Реаліті-шоу на камерній сцені театру - це відбиток реального життя покоління 2000-х та спроба зазирнути в недалеке майбутнє і пофантазувати над тим, що може чекати нас там.

На завершення тижня, у суботу, 24 лютого о 12:30 в громадському ресторані Urban Space 100 пройде Work-shop для підлітків. В твоєму житті можливо все.

Мотивація: твої бажання та внутрішній вогонь. Журнал ефективності: твої мрії та хобі. Time-Management: ефективність часу. Щастя: Що роблять щасливі люди? Почуття та Емоції.

Світлина від Urban Space 100.

Вже о 19:00 в Urban Space 10 говоритимуть "Про Канаду за чашкою кави".

Urban Space 100 та освітня агенція Best Education Choice запрошує всіх бажаючих завітати на зустріч, присвячену освіті в Канаді. Якщо ви цікавитеся навчанням в Канаді та перспективами після його закінчення - ця подія саме для вас!

Світлина від Urban Space 100.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!