У Більшівцях підопічні будинку для людей похилого віку живуть у жахливих умовах


Стіни в цвілі, залізні миски. Так сьогодні виглядає відділення стаціонарного догляду в селі Більшівці, Галицького району, де живуть кілька десятків самотніх людей похилого віку.

Шокуючі подробиці стали відомі після візиту регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Сьогодні тут мешкають 42 одиноких пенсіонера. Майже половина прикуті до ліжка. Днями сюди без попередження приїхала перевірка на чолі з регіональним представником обуцмена, розповідають - побачене жахнуло.

"З того, що я бачила в Івано-Франківській області - це найгірший заклад. Що саме нас там вразило? Одразу при вході різкий запах сечі. Таргани всюди – на дверях, на підопічних, на ліжках, на стінах, на вікнах", - розповідає координатор зі зв’язків з громадськістю  уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Світлана Дем'янчук.

Крім тарганів у закладі порушені всі санітарні норми - грибок і цвіль на стінах, зношена білизна, старі матраци.

Керівник відділення стверджує, цвіль на стінах через те, що протікав дах. Його полагодили, але ремонт в кімнатах зробити ще не встигли.

Щоправда візит ревізорів пришвидшив процес. Невстигли ті поїхати, як місцева влада миттєво знайшла гроші і тут закипіла робота.

Детальніше в сюжеті ОТБ Галичина