Які продукти вбивають білизну ваших зубів


Зубна емаль має пористу структуру, а це означає, що речовини, що містяться в їжі, з легкістю можуть проникати в неї. Продукти, що містить барвники, вбивають білизну зубів і роблять їх жовтуватими. https://24tv.ua/zdorove_zhittya_tag5270

Найбільш пагубно на білизну зубів впливають кислі страви і продукти (наприклад, лимон, соки), які руйнують емаль, тим самим роблячи зуби більш сприйнятливими до фарбування, пише сайт 24.

Є продукти, які глибше проникають в зубну емаль та псують її зовнішній вигляд.

Червоне вино

У помірних кількостях вино приносить користь для здоров'я. Разом з тим, червоне вино негативно позначається на стані зубів.

Поліфеноли, що входять до складу червоного вина, руйнівно діють на зубну емаль. А хромогени фарбують зуби.

Томатний соус

Через велику кислотність томатного соусу, цей продукт руйнівно діє на зубну емаль, чим викликає появу плям. Для того, щоб мінімізувати пігментацію, перед вживанням томатів рекомендують з'їдати листя салату, броколі або шпинат. Це допоможе захистити зуби від фарбування.

Кава

Регулярне вживання кави призводить до появи жовто-сірого відтінку зубів. Щоб зменшити рівень пігментації зубів від кави, в напій рекомендують додавати молоко.

Ягоди

Такі ягоди, як чорна смородина, чорниця, ожина, містять в своєму складі велику кількість пігментних молекул і кислоти. Тому після їх вживання зуби набувають характерного відтінку.

Звичайно ж, шкідливий вплив на зуби не зрівняється з тією неоціненною користю, яку надають ягоди нашому здоров'ю. Тому відмовляти собі в них не варто. Потрібно лише ретельніше стежити за станом ротової порожнини в літній сезон.

Бальзамічний оцет, соєвий соус

Часте вживання темних соусів, особливо мають кислий смак, призводить до утворення плям на зубах. У зв'язку з цим рекомендується не вживати ці продукти часто, і, по можливості, переходити на більш світлі заправки, наприклад рисовий соус або сік лимона.

Цукерки

До фарбування зубів призводять льодяники і цукерки, особливо карамель і ірис. Часте вживання солодощів не тільки зіпсує зовнішній вигляд зубів, але і згубно позначиться на їх структурі та розвитку карієсу.