Волонтер Корпусу Миру працюватиме на Городенківщині


Наприкінці листопада 52 група в кількості 72 волонтерів офіційно прийняла присягу в Українському Домі в Києві.

На присязі з привітальними словами до волонтерів звернулися: Посол Сполучених Штатів Америки Марі Йованович, директор Корпусу Миру в Україні Денні Робертсон, Директор Корпусу Миру США Шіла Краулі, віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, заступника міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, заступник міністра освіти та науки України Павло Хобзей.

Загалом волонтери приїхали працювати до України у трьох напрямках: розвиток громад, молодіжний розвиток та викладання англійської мови.

4 грудня на нараді в голови Городенківської районної державної адміністрації Р. Жичицького було представлено волонтера Корпусу Миру Дару Грей, яка працюватиме у відділі у справах молоді та спорту, а також в Котиківській сільській раді спільно з Іваном Вережаком. Вона була представлена і в.о. голови Городенківської міської ради Любомиру Музичці, який заніс прізвище Дари у книгу почесних гостей міста.

Відколи в Україні почав діяти Корпус миру, добровольцями тут відслужили 3 200 громадян США. Були часи, коли після початку російської агресії організація призупиняла свою роботу в Україні. Але на сьогодні українська місія – знову найбільша за чисельністю в світі, а програма «Молодіжний розвиток» має найбільший конкурс.

До присяги волонтери Корпусу Миру мали можливість поспілкуватися з профільними заступниками міністерств. Зокрема, головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Тетяна Гамула та волонтер корпусу Миру Дара Грей спілкувалися з заступником міністра молоді та спорту України  Олександром Яремою, який звернув увагу на важливість місії волонтерів, підкреслив  важливості створення нових можливостей, форматів участі молоді та залучення молодих людей до процесів прийняття рішень на всіх рівнях, пріоритети державної молодіжної політики в Україні та напрями їх реалізації, неформальної освіти та профорієнтацію молоді.

Зауважимо, що волонтер Корпусу Миру Ванесса Вілла вже працювала в Городенківському районі в період 2013-2015 рр. За час її перебування було реалізовано два проекти.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА