41-річний іванофранківець вдруге погорів на торгівлі наркотиками


В ході раніше розпочатого кримінального провадження за збут наркотиків (ст. 307 ККУ) працівники управління протидії наркозлочинності ГУНП в області спільно і працівниками Івано-Франківського ВП під час проведення оперативних заходів затримали наркозбувача.

Вчора, 14 червня, оперативники в ході проведення слідчих (розшукових) дій, встановили, що 41-річний франківчанин, фігурант кримінального провадження повторно незаконно збув жителю м. Тернополя таблетки наркотичного засобу «Subutex», виручивши за них 2000 гривень. При цьому зловмисник був викритий правоохоронцями.

На підставі доказів причетності до злочину слідчі затримали зловмисника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні вказаного злочину та обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді 
тримання під вартою.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження передбачене ч.2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.
За такі дії відповідно до санкції статті зловмисникові загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10-ти років з конфіскацією майна.

Сектор комунікацій поліції Івано-Франківщини