Прикарпатець облив незнайомку фарбою, сплутавши її з своєю нареченою


Такий вчинок коштував чоловікові майже 60 тисяч гривень та три місяці ув'язнення.

Долинський районний суд Івано-Франківської області виніс вирок раніше судимиму мешканцю Долини за статтями ч.1 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). 

Як зазначається у матеріалах справи, 3 травня на проспекті Незалежності підсудний побачив жінку, з якою раніше не був знайомий та безпричинно вилив на неї фарбу фіолетового кольору. Жінка впала на землю та почала кричати, оскільки подумала, що то кислота. На її крики прибігли робітники з сусіднього будинка та затримали її кривдника до приїзду поліції.

Підсудний у суді визнав свою вину та розповів, що дійсно того дня вранці направився до проспекту Незалежності, де проживає його майбутня дружина. З собою мав банку з фарбою фіолетового кольору, якою хотів її облити, оскільки перед тим вони посварилися і він був на неї злий. Та переплутав жінок, які ззовні між собою схожі, а також одягаються в дуже схожий одяг, тому облив фарбою жінку, з якою не був ніколи знайомий. 
Чоловік попросив вибачення у потерпілої, розуміє, що вчинив неправильно і щиро розкаявся у вчиненому та просив його суворо не карати. Водночас, повністю визнав цивільний позов і добровільно погодився його сплачувати.

Слід зауважити, під час затримання чоловік мав при собі ніж-кастет. У суді, він запевнив, що знайшов того ж дня вранці, проходячи поблизу міського озера і вирішив залишити собі.

Допитана на судовому засіданні потерпіла розповіла, що працює вчителькою і того дня йшла на роботу. На стежці, що веде до школи, побачила незнайомого чоловіка, який вже десь за місяць тому підходив до неї і питав, як її звати. Вона зрозуміла, що він має якійсь погані наміри і почала тікати в сторону школи. По дорозі впала і відчула, як на неї щось лиється. Подумала, що це кислота і ховала обличчя та сильно кричала. На її крик підбігли хлопці-будівельники, які працювали на сусідньому будинку і затримали обвинуваченого та викликали поліцію. Завдану шкоду кривдник їй не відшкодував, тож просить суд призначити 6 303 гривень відшкодування матеріальної та 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Підсудний із заявленим цивільним погодився.

У підсумку суд визнав підсудного винним та присудив йому три місяці перебування за гратами, Також він має виплати потерпілій 6 303 гривень відшкодування матеріальної та 50 тисяч гривень моральної шкоди та 1855,50 за проведення експертиз.