4 речі, які не можна робити на голодний шлунок


Якщо ви швидко біжите по справах і не маєте часу на сніданок, краще не робіть наступних чотирьох речей на голодний шлунок.

Про це розповіли в Единственная.

Зайвих 5 хвилин для ранкового перекусу можуть лише позитивно позначитися на вашому здоров’ї. Тому поки ви не поснідали, і ваше тіло все ще "спить", ні в якому разі не варто робити наступні речі.

Пити каву

Кава тільки стимулює вироблення кислоти в шлунку, яка може бути причиною печії, неприємних відчуттів і навіть спазмів.

Більш того, кава на порожній шлунок може викликати дефіцит серотоніну – гормону щастя і гарного настрою. Але якщо ви все ж дуже хочете кави, то додайте до неї вершки або молоко, щоб прибрати негативний вплив кави на голодний шлунок.

Спати

Лікарі впевнені, що лягати спати на порожній шлунок – це шкідливо. Відчуття голоду заважає заснути, а також буде сприяти поверхневому сну, що дуже погано для організму.

Тому старайтеся вечеряти за 2 години до сну, а якщо це не вийшло, то перед сном випийте кефір з печивом.

Пити соки

У будь-якому соку (особливо свіжовичавленому) є кислоти, які зовсім некорисні для шлунка, якщо його пити натщесерце. Особливо небезпечним це може бути, якщо у вас гастрит або виразка шлунка.

Щоб зменшити шкоду, разбавляйте сік з водою в пропорції 1:1 або пийте його після сніданку.

Жувати жуйку

Якщо часто жувати жуйку, коли ви відчуваєте голод, можна запросто отримати гастрит. Вся справа в тому, що під час жування жуйки виробляється соляна кислота, яка руйнує слизову шлунка (якщо він порожній, звичайно).