На Долинщині правоохоронці викрили збирачів макових рослин


До поліції надійшло повідомлення про те, що двоє невідомих осіб, які під’їхали на престижній іномарці, ходять по городах жителів с.Новошин Долинського району та збирають макові рослини.

Правоохоронці оперативно виїхали на місце події, але зловмисники саме розпочали рух в напрямку райцентру, де їх затримали на одній із вулиць у м. Долина. Для з’ясування обставин події їм запропонували проїхати до відділення поліції на що обидва погодилися. При виході з автомобіля біля приміщення поліції, один із чоловіків вийняв із салона легковика білий поліетиленовий пакет та кинув його під автомобіль. При огляді пакету, якого викинув, як встановили 36-річний долинянин, всередині було виявлено коробочки з рослинами маку, які вилучено та направлено на експертизу.

Відомості за цим фактом внесено до ЄРДР за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення придбання зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Проводиться слідство, пише СК ГУНП в Івано-Франківській області.