Мешканець Косівщини самовільно захопив 15 соток землі нацпарку


На Прикарпатті прокуратура через суд повертає державі самовільно-зайняту земельну ділянку природно-заповідного фонду вартістю понад 190 тис. грн.

Як зазначається, Коломийською місцевою прокуратурою пред'явлено позов про звільнення та повернення самовільно зайнятої земельної ділянки, яка є біогалявиною та знаходиться на території Косівського лісництва ДП «Кутське лісове господарство» і відноситься до земель природно-заповідного фонду Національного природного парку «Гуцульщина».

Встановлено, що земельну ділянку без будь-яких документів, що посвідчують право власності чи користування землею, самовільно зайнято мешканцем Косівського району шляхом будівництва будівель та споруд, проведення робіт з спорудження каналізаційних відводів та криниці, насадження живоплоту та плодових дерев, складування будівельних матеріалів.  

Ринкова вартість самовільно зайнятої земельної ділянки площею 0,15 га, яка відноситься до господарської зони земель природно-заповідного фонду НПП «Гуцульщина» становить понад 190 тис. грн. 

На даний час Косівським районним судом відкрито провадження у справі за цим позовом, пише прес-служба прокуратури.