Іванофранківців закликають голосувати за проекти «Бюджету участі»


Мешканці Івано-Франківська активно голосують за програми «Бюджету участі».

Станом на сьогоднішній ранок за різні проекти «Бюджету участі» проголосувало 4990 осіб. Так, на сайті свій голос віддали 2315 особи. У бібліотеках міста проголосували 1747 людей, ще 928 - у ЦНАПі.

«Вже помітно, що у електронному вигляді проголосувало менше осіб, ніж на місцях. Це означає, що введення голосування у бібліотеках та ЦНАПах уже виправдало себе», - зазначив міський голова Руслан Марцінків.

Зокрема, у п’ятірку проектів ввійшли «Благоустрій дитячого майданчика бул. Північний 7А, 7, 9» - 305 голосів, «Музичний простір мікрорайону Опришівці» - 255 голоси, «Облаштування сучасного мультимедійного лекторію на базі відкритого студентського простору Paragraph»  - 240 голосів, «Створення WI-FI мережі у Івано-Франківській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №11 з поглибленим вивченням англійської мови» - 223 голоси та «Сквер для відпочинку та дозвілля дітей при парафії Зіслання Святого Духа» - 188 голоси.

Варто додати, фінансування партиципаторного бюджетування складає 1,5 мільйони. Тож за прогнозами фінансування повинні отримати 30 об’єктів. Триватиме голосовання до 28 серпня.

Міська цільова програма «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м. Івано-Франківську» встановлює та регулює систему взаємодії виконавчих органів Івано-Франківської міської ради та жителів міста Івано-Франківська щодо реалізації проектів за рахунок коштів міського бюджету.

У сучасному громадянському суспільстві зросла соціальна активність людей та з’явились активісти, які мають бажання долучатись до вирішення проблем суспільства. У жителів виникають ідеї, як покращити благоустрій територій міста, провести соціальні, культурно-митецькі, спортивні заходи тощо. Соціальна активність суспільства вимагає створення дієвих інструментів співпраці та залучення громадськості до вирішення питань життєдіяльності міста. Вдалим світовим досвідом щодо технології залучення громадян до процесу підготовки та прийняття рішень є партиципаторне бюджетування.