Кінопокази, фестивалі та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Кінопокази, фестивалі, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - з 14 до 20 серпня.

Зокрема у вівторок, 15 серпня в Urban Space 100, Грушевського 19, відбудеться розмова на тему "Гарячі 40+". початок о 17:00

Мета події - донести , що після 40-ка життя не тільки продовжується, а може бути насиченим, цікавим та яскравим. Це дуже класний вік - досвід, мудрість, спокій та гармонія в поєднанні з молодістю душі роблять дива

Світлина від Urban Space 100.

Вже наступного дня о 20:00 франківців запрошують в Urban Space 100 на показ фільму "Надто пізно".

Приватний детектив Мел Семпсон (роль якого виконує номінант на премію "Оскар" Джон Говкс) отримує завдання знайти зниклу дівчину зі свого власного минулого. Незважаючи на знайому преамбулу, фільм розриває класичний детективний жанр на шматки і перекроює його в південнокаліфорнійський гобелен із зображенням звіринця ексцентричних особистостей і загублених душ цього штату. Від спустошених заростей Рейдіо-Хілл до розкішних пентхаусів Беверлі-Хіллс – це розгорнута картина Лос-Анджелеса, міста одночасно невідомого і культового. Зрештою, "Занадто пізно" – це розповідь про зниклу дівчину, в центрі якого ми знаходимо портрет пропащого чоловіки.

Світлина від Urban Space 100.

Цього ж дня, о 20:00 на Сахарова, 23 відбудеться відкриття відпочинкового цеху на Промприладі.

З 16 по 20 серпня, в рамках урбан-фестивалю, або ж фестивалю про місто «Сеанс Міського Сканування», на території заводу Промприлад діятиме «Відпочинковий цех» - територія музики, кіно, вогнів і акустичних ефектів. Тут музика, культура, як сукупність духовних та матеріальних цінностей, створених людством протягом його історії; історично набутий набір правил всередині соціуму для його збереження та гармонізації (так прозвала її Вікіпедія), іжі, поваги до себе та середовища. Почнемо так: 16.08 (середа). 20.00 відкриття «Відпочинковго цеху» та MyStreetFilms-Рубіж від Фестивалю кіно та урбаністики 86. 22.30 high джаз від Eugene Filatov. 01.00 Замикання цеху, прогулянка додому.Світлина від Сеанс Міського Сканування / City Scanning Session.

У четвер, 17 серпня в Urban Space 100, Грушевського 19, відбудеться розмова "Костянтин Грубич: Ораторська складова в професії телеведучого".

Відомий журналіст і телеведучий Костянтин Грубич пропонує іванофранківцям разом поміркувати над тонкощами спілкування «людей з ящика» зі своїми гостями та телеглядачами. Аудиторія – ключ до правильної побудови дискурсу телеведучого. Ораторські прийоми залежать від віку, статі, роду занять цільової аудиторії тої чи іншої передачі. Техніка мови та риторика – допоміжні інструменти. Про все це і більше – на зустрічі з автором програм «Вибрики» (УТ-1), «Дитячий сеанс», «Не всі вдома» «Смачна країна» (1+1), «Знак якості» (Інтер), «Все буде добре» (СТБ) Костянтином Грубичем.

Світлина від Urban Space 100.

А вже о 21:00  в Urban Space 100 відбудеться кінопоказ "Девід Лінч: Життя в мистецтві".

Девід Лінч запрошує нас у захопливу та дуже особистісну подорож його життям. Від ідилічного виховання у провінційній Америці до темних вулиць Філадельфії, разом з режисером ми прослідковуємо події, що сформували одного із найзагадковіших митців сучасного кінематографу. ДЕВІД ЛІНЧ: ЖИТТЯ В МИСТЕЦТВІ поглинає все найкраще з творчості режисера, його власної музики та ранніх фільмів, і допомагає пролити світло на найтемніші закутки його унікального світу, даючи глядачам можливість краще зрозуміти людину і митця. За словами самого Лінча: «Я певен: щоразу, коли ви робите щось нове — малюєте картину абощо - ви виходите з ідей, які вже були у вас в минулому; ідеї минулого накладають свої чари на нові, дарують їм нові кольори; навіть найновіші ідей несуть кольори та відтінки старих».

Світлина від Urban Space 100.

Відтак, у неділю, 20 серпня о 10:00 відбудеться традиційна безкоштовна екскурсія містом. Збір учасників біля Ратуші на площі Ринок.

Проведення циклу безкоштовних екскурсій впродовж травня-серпня для жителів і гостей Івано-Франківська було започатковано управлінням зовнішніх економічних зв’язків і туризму ОДА у 2012 році з нагоди відзначення 350-річчя Івано-Франківська. Організація такої щорічної акції дозволяє залучити якнайбільшу кількість людей до ознайомлення з основними туристичними об’єктами "столиці Карпат", вивчити історію заснування міста, почути цікаві історії професійних екскурсоводів про видатних людей краю та місцеві легенди. За час проведення безкоштовних екскурсій їх відвідали понад 1500 людей.

Результат пошуку зображень за запитом