Як у Франківську відзначили День передчасно народжених дітей


Як допомогти «раннім пташкам» пройти перші випробування у їхньому житті, нагадали івано-франківські медики. Спільно зі студентами Медуніверситету. Напередодні Міжнародного дня передчасно народжених дітей. Символічно вони вийшли на вулицю із паперовими птицями-орігамі фіолетового кольору у руках.

Вона народилася у двійні. З вагою всього 1 кілограм 700 грам. Нині Христина Панайда – успішна студентка 3-го курсу Медуніверситету. І мріє стати лікарем-педіатром. Аби довести й іншим, що рання поява на світ – не вирок, пише ВЕЖА.

Щороку на Прикарпатті народжується понад тисячу «поспішайок», розповідають місцеві медики. Близько 50-ти – вагою до кілограма. Ще півтори сотні – ледь перетинають цю позначку.

Проте в Івано-Франківській області це – звична справа, зізнаються фахівці. Спеціального медобладнання критично не вистачає на всіх передчасно народжених дітей. Як і коштів на вдосконалення матеріально-технічної бази пологових будинків. А без неї шанси вижити для «поспішайок» в рази скорочуються.

Іншими словами, таким дітям потрібно штучно створене материнське лоно. Місце, яке буде для них сприятливим і безпечним. Відтак, медична спільнота згуртувалася. Та оголосила збір коштів на закупівлю відповідного медобладнання. Надсилати їх охочі можуть на рахунок Обласного перинатального центру