Світлана Іванова: Що відомо про секретарку Халаменди


Під час спроби колишнього орендатора Центрального ринку Ігоря Халаменди, відомого під прізвиськом Бура, увійти до офісних приміщень, які перебували під приватною охороною, найбільшу активність виявляла його давня соратниця, відома як прихильниця "русскава міра" Світлана Іванова.

Разом із Ігорем Халамендою ця активістка належала до Партії регіонів, щоправда жодного разу, на відміну від Бури, не потрапляла до фракції партії Януковича у міській раді. Але свою відданість тим антиукраїнським ідеям, які пропагували регіонали, вона виявила одразу після розпуску обласного осередку регіоналів в лютому 2014 року, коли заявила, що продовжує належати до цієї політичної структури, пише Правда

«Партія регіонів нікуди не поділася і продовжує функціонувати, як і раніше… Вибачте мене, але змінювати партії залежно від політичної кон’юнктури я не звикла. Якщо залишається партія, я залишаюся в ній», – повідомила тоді затята регіонала журналістам місцевих ЗМІ.

А вже у 2015 році Іванова з власної ініціативи  створила спільноту “Возрождение Партии Регионов”  у соцмережі Фейсбук.

«Ну здравствуйте самые близкие и родные наши члены и сторонники Партии регионов. Много воды утекло с тех пор как нашу команду раскололи на несколько никчемных  партий прокладок. Но мы вместе единой командой должны возродить нашу Партию регионов. Если мы отыщем со всех регионов нашей страны единомышленников мы сможем заново отстроить наш разрушенный дом, а затем и поднять на ноги нашу любимую страну», – написано в описі цієї спільноти, в якій Світлана Іванова є адміністратором.

У травні 2015 року Іванова привітала традиційними для комуністичної традиції червоними гвоздиками ветеранів радянської армії та, як повідомляли місцеві ЗМІ, передала їм вітання від  на той час ще депутата Івано-Франківської міської ради Ігоря Халаменди.

Світлана Іванова відома також своєю  проросійську позицією, яку вона неодноразово озвучувала на своїй сторінці у Фейсбук.  Як повідомляв сайт Фіртка, в одному з дописів у себе в профілі вона назвала меморіал воїнам АТО пам’ятником націонал-екстремістському маразму. Мовляв, це вже остаточно отупіле керівництво України і на примирення з Росією немає шансів. В тій же публікації жінка висловила щире сподівання на те, що колись влада зміниться і у нас, і у РФ – тоді ми неодмінно помиримося, будемо відновлювати відносини та економічні зв’язки. Тоді ж, за її словами, цей меморіал вже буде виглядати як акт агресії, як претензія на територію сусідньої держави.

“Куди ж тоді дівати цей кинджал, який встромлений у карту Росії? Куди ж іще його встромити?” – підсумувала свій пост Світлана Іванова.

У 2017 році на день незалежності нашої держави, за даними сайту Резонанс, Іванова написала на своїй сторінці, що якби не Інтер та канал Україна, вихідний пройшов би нудно і що поки ще є ТБ-канали такого рівня, можна дивитися телевізор. І якщо “Україна” потроху почала змінювати напрямок своєї діяльності, то про позиції телеканалу Інтер відомо всім.

На одній зі своїх фотографій, яка була опублікована у травні 2017 року, Світлана Іванова додала зображення “георгіївської стрічки”, яка більше відома масам як “колорадська”. Через місяць після цієї публікації такий символ заборонили законодавством. До слова, в травні уже цього року на основну фотографію вона додала запропоновану Фейсбуком рамку-привітання з днем перемоги, де сказано, що “победа одна на всех”.

Сумує також жінка і за часами без блокпостів та війни. Іванова впевнена – при Януковичі Україна була єдиною та дружньою.  “Хто знав, що нам псевдопатріоти натворять… Мирного неба нам… Донбас, ми з вами!” – цитує Світлану Іванову згаданий сайт Резонанс.

Під час відомих подій на центральному ринку в Івано-Франківську Світлана Іванова самовіддано захищала свого давнього соратника і колегу. Вона грудьми кидалася одразу на трьох охоронців, намагалася їх розштовхати та, ніби живий таран, прокладала дорогу до дверей Бурі, який безпорадно стояв припертий до стінки у бронежилеті під курткою з крокодилячої шкіри.

 Відеозапис цього інциденту, з’явившись у мережі, одразу викликав масу коментарів.