Суд дав умовний термін членам виборчкомів, які підписали порожні протоколи


Івано-Франківський міський суд виніс вирок двом членкиням виборчої комісії, які підписали протоколи про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці до його заповнення.

Злочин стався 21 липня 2019 року у виборчому окрузі №84 на виборчій дільниці № 260945 у с.Крихівцях Івано-Франківської міської ради, пише газета Галичина.

Дві членкині виборчої комісії підписали протоколи про підрахунок голосів виборців за відсутності результатів з підрахунків голосів виборців.

Обвинувачені беззастережно визнали свою вину у вчиненні злочину, щиро розкаялися та активно сприяли розкриттю злочину. Відтак, обвинувачені уклали з прокурором угоду про визнання винуватості.

Обвинувачені отримали покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною з організацією виборчого процесу та проведенням виборів на строк два роки. Однак, суд звільнив їх від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.

Рішення ухвалила суддя Олеся Зеленко.