Прикарпаття не готове до залучення інвесторів, - Денис Шмигаль


Нещодавно голова Івано-Франківської ОДА прозвітував про 100 днів роботи на посаді.

У ефірі програми «Відкритим текстом» на телеканалі «Галичина» Денис Шмигаль розповів про те, що вдалось зробити на посаді та першочергові завдання перед командою. Серед них – завершення реформи децентралізації, розвиток інфраструктури, розвиток екології, оптимізація та завершення реформ в освіті та медицині. Ще одним важливим пріоритетом для області є залучення інвесторів, пише Бліц-Інфо.

«Івано-Франківщина в рейтингу областей знаходиться на одному з останніх місць, 22 чи 23, по залученню прямих іноземних та внутрішньо українських інвестицій. Це одне з найгірших становищ. Мій простий аналіз говорить про те, що в регіон де немає доріг, мостів, де не зрозуміла ситуація з трудовим ресурсом, де  у більшості населених пунктів немає генеральних планів територій і містобудівельної документації інвестор не піде. Адже він не розуміє, як він буде їздити, яку земельну ділянку йому видадуть і де вона знаходиться в генеральному плані розвитку. Він не розуміє статистики що відбувається з населенням, де буде трудовий ресурс. Тому у нас немає інвесторів», - наголошує Шмигаль.

За словами голови ОДА, на Прикарпатті є тільки три індустріальні парки – один у Бурштині, другий  у Долині та третій – приватний в Івано-Франківську.

«Це критично мало, бо коли інвестор приходить і каже, що йому підходить місце розташування, у вас вистачає трудового ресурсу, де мені ставити завод? А ми відповідаємо, що не знаємо. Ми не готові до великої кількості інвесторів», - зауважив Денис Шмигаль.

Більше у інтерв'ю ОТБ Галичина

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!