Студентів Івано-Франківського коледжу ознайомили з роботою податкової служби


З метою виховання податкової культури у молоді податківці Головного управління ДПС в Івано-Франківській області провели зустріч із студентами I курсу за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» Івано-Франківського державного коледжу технологій і бізнесу.

Під час зустрічі начальник відділу комунікацій Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мар'яна Мороз розповіла студентам про основи податкового законодавства. Ознайомила майбутніх фінансистів з процедурою відкриття підприємницької діяльності, важливістю офіційного оформлення трудових відносин роботодавцями з найманими працівниками та правом на податкову знижку за навчання. Про це пише пресслужба ДПС в Івано-Франківській області.

Також Мар'яна Мороз поінформувала майбутніх фахівців про он-лайн сервіси Державної податкової служби України, зокрема можливості Електронного кабінету платника, а також про впровадження з 19 квітня 2020 року нового безкоштовного електронного сервісу - програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Податківка наголосила, що студенти, як майбутні фінансисти, самостійно можуть відслідковувати актуальну інформацію щодо змін в податковому законодавстві на офіційному порталі Територіальних органів ДПС в Івано-Франківській області (if.tax.gov.ua) та офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Також начальник Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС Олександра Михайловська ознайомила студентів-фінансистів з особливостями надання адміністративних послуг в Центрі обслуговування платників, зокрема видачі довідок та дозвільних документів, прийманні звітності, видачі облікової картки платника податків, отримання електронних цифрових підписів, а також консультаційної допомоги щодо заповнення і подання звітності.