Сич про ідею "Слуг народу" змінити політичний вектор: Ідеологія - не шкарпетки


Голова Івано-Франківської обласної ради, заступник голови ВО "Свобода" з ідеологічних питань Олександр Сич розкритикував ідею очільників провладної партії змінити політичну ідеологію.

Як відомо, раніше партія "Слуга народу" анонсувала перехід від ідеології лібертаріанства до соціалізму.

"Ідеологія - це не шкарпетки, які можна змінювати залежно від моди чи пори року. Це повний абсурд, що об'єднавшись півроку тому на основі однієї ідеології, всі члени партії раптом вирішили ї поміняти на іншу", - впевнений політик.

Як науковець Олександр Сич пояснює, що лібертаріанство виступає за мінімазацію регулюючого впливу держави і максимізацію особистої свободи. З позицій національної державності впровадження таких принципів на етапі становлення означає політику її тихого демонтажу.

"В соціальній сфері ця ідеологія проголошує життєві негаразди особи її особистими проблемами, до яких державі немає ніякого діла. В умовах, коли держава довела до того, що 80-85% українців перебуває на межі або за межею бідності, впровадження такої політики виглядає як цілеспрямована програма демографічного знищення нації.
Соціалістична ідеологія навпаки - відстоює регулюючу роль держави в усіх сферах життя і зокрема акцентує на впровадженні принципів соціальної справедливості. А от останнє, з уваги на постсоціалістичну свідомість більшості українців та їхній низький рівень життя, може користуватися серед них підтримкою. Тому зміна партією "Слуга народу" у вже звичному "турборежимі" однієї ідеології на іншу означає не що інше, як безсоромну політтехнологічну маніпуляцію з метою безсоромного оббамбурювання українських виборців напередодні місцевих виборів. Бо хто з такої маси ожебрачених українців буде обирати для себе таких "слуг", які пропонують і далі поринати їм у безодню злиднів?!
Хоча, однією маніпуляцією більше, одніє менше!... Біда в тому, що в українському суспільству ще бракує тої політичної культури, яка б дозволяла їм орієнтуватися на партії з усталеними ідеологічними принципами і пргнозованою поведінкою (як от в Америці або Великій Британії, де виборці з діда-прадіда орієнтуються на республіканців чи демократів, або консерваторів чи лібералів), а не на спекулятивні бренди-проекти", - пояснює націоналіст.