Довірливий дідусь з Франківська віддав значну суму грошей шахраю


Шахрай обдурив 79-річного франківця. Зловмисник діяв за поширеною схемою обману – зателефонував до заявника, представився працівником банківської установи і повідомив, що у нього проблеми з банківським рахунком.

12 листопада до поліції звернувся 79-річний місцевий мешканець. Чоловік повідомив, що йому зателефонував невідомий чоловік і представився банківським працівником. Сказав, що з банківським рахунком потерпілого виникли проблеми. Для того, щоб їх вирішити необхідна персональна інформація. Дізнавшись всю конфінденційну інформацію, і шахрайським шляхом заволодів його грошовими коштами в сумі 5 600 тисяч гривень.

За фактом шахрайства поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 ("Шахрайство") КК України.

В рамках розслідування проводяться оперативні та розшукові заходи по встановленню та притягненню до відповідальності зловмисника.

Поліція Прикарпаття вкотре звертається до громадян:

- не довіряйте стороннім особам, які намагаються дізнатись реквізити банківських карток;

- за жодних обставин не розголошуйте конфіденційну інформацію (пін-код, номер картки), за допомогою якої зловмисники можуть привласнити ваші кошти;

- встановіть добовий ліміт на зняття готівки та періодично перевіряйте стан коштів на рахунку;

- якщо ви сумніваєтесь чи дійсно вам телефонує справжній співробітник банківської установи, запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти і вирішити проблему особисто, а не по телефону.

Якщо ви запідозрили, що вас намагаються ошукати, одразу телефонуйте до поліції за номером «102».