В Івано-Франківську запрацювала мобільна група з протидії домашньому насильству


З 17 вересня розпочала роботу мобільна група з реагування на факти вчинення домашнього насильства.

Щоб своєчасно реагувати на такі факти, в Івано-Франківську запрацювала мобільна група з протидії домашньому насильству, повідомляє пресслужба поліції.

У склад групи входить дільничний офіцер поліції, працівник управління патрульної поліції в Івано-Франківській області, обов’язково чоловік та жінка. Всі працівники пройшли належне навчання та приступили до роботи.

Група реагуватиме на всі виклики, пов’язані з домашнім насильством, що надходять на лінію «102» та надаватиме всю необхідну допомогу родинам на місці.
Зокрема, поліцейські будуть документувати порушення, складати адміністративні протоколи, а також проводити й превентивну роботу.

Крім того, мобільна група буде працювати не тільки за наявними викликами, але й перевірятиме ті родини, де вже були випадки насильства.

На сьогоднішній від початку роботи мобільної групи поліцейськими було здійснено 336 виїздів на повідомлень про факти домашнього насильства, складено 86 адміністративних протоколів та винесено 59 термінових заборонних приписів, задокументовано два кримінальні порушення за ст. 125, 126-1 ККУ.

Додамо, з початку 2019 року до поліції Івано-Франківська надійшло 3091 заява про вчинені правопорушення та інші події, пов’язані з домашнім насильством. На обліку в поліції перебуває 1871 осіб, які вчинили даний вид злочину.

Поліцейські закликають всіх не замовчувати факти домашнього насильства та не боятися звертатись за допомогою до поліції. Якщо ви стали жертвою чи свідком вчинення домашнього насильства, неодмінно телефонуйте на лінію «102» або на безкоштовну національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства 116-123 .

При отриманні заяви чи повідомлення про випадок домашнього насильства правоохоронцями будуть вжиті невідкладні заходи щодо його припинення, а також притягнення кривдника до передбаченої законом відповідальності.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!