На франківські вулиці вийшли інспектори з паркування


На вулицях Івано-Франківська розпочинають роботу інспектори з паркування.

Інспектори будуть накладати штрафи та адмінстягнення за порушення правил паркування, зупинки і стоянки, інформує Бліц-Інфо.

До повноважень інспекторів входять:

1. Розгляд справ про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів.
2. Накладення адміністративних стягнень передбачених частинами першою і третьою статті 122, частинами першою і другою статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
3. Проведення тимчасового затримання транспортних засобів у випадках передбачених статтею 265-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Варто зауважити, що тепер розгляд справи про адміністративні правопорушення може проводитись без участі особи, яка скоїла правопорушення. Інспектор на лобовому склі автомобіля залишає повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності, яке вже є підставою для оплати штрафу. Після з’ясування інформації про власника чи уповноваженої особи на керування автомобілем, виноситься постанова яка надсилається поштою порушнику;

Ознайомитись з матеріалами фотофіксації правопорушення можна за онлайн посиланням http://www.mvk.if.ua/inspekciya.

"Просимо власників та законних користувачів транспортних засобів неухильно дотримуватись вимог Правил дорожнього руху при здійсненні зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів задля уникнення відповідальності за адміністративні правопорушення", - закликають в УТІЗ.