Халаменда знову переписав франківський ринок на себе


Ігор Халаменда, відомий у місті як Бура, знову став кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Торговий сервіс», яке орендує центральний продуктовий ринок в Івано-Франківську.

13 листопада у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції оновилася інформація про власника та керівника товариства “Торговий сервіс", пише Галка.

Фірма, як відомо, управляє центральним ринком Івано-Франківська на вулиці Дністровській. В онлайн-реєстрі йдеться, що кінцевим бенефіціаром підприємства з “франківською пропискою” є ексдепутат міської ради Ігор Халаменда. Дата державної реєстрації зазначена як 24 травня 2002 року. Директор – Геннадій Ахтирський.

Нагадаємо 25 жовтня Халаменда та працівники фірми заявили про рейдерське захоплення ринку та свого підприємства. Тоді, як стверджував Халаменда, у шахрайський спосіб невідомі йому особи змінили засновника, власника та директора фірми. «Торговий Сервіс» отримав прописку в місті Дніпро. Нова власниця – Тамара Казанцева, зареєстрована у Донецькій області на лінії розмежування. Керівником зазначили Олександра Туяхова з Авдіївки. Державний реєстратор, котрий вніс зміни до бази даних Мінюсту – Наталія Шилова з Кіровоградської області.

Представники Халаменди наголосили, що не проводили будь-яких дій щодо зміни власника, адреси чи директора і звернулися до поліції та Мін’юсту.

Тим часом на ринку з’явилася нова адміністрація, яка обіцяла зменшити продавцям вартість оренди місць та ремонт приміщень. Також анонсували те, що на ринку зможуть торгувати люди з городиною з приміських сіл.