Прикарпатські суди перейдуть під охорону спеціальної служби


У вівторок, 12 листопада, в приміщенні міського суду перших 11 працівників Територіального управління Служби судової охорони у Івано-Франківській області урочисто склали присягу. На добру та легку працю новобранців благословив отець Дмитро.

Як зазначив начальник Територіального управління Служби судової охорони у Івано-Франківській області, полковник Андрій Маланій, вже у п’ятницю, 15 листопада перше приміщення в якому знаходиться Апеляційний суд в Івано-Франківській області, Івано-Франківський міський суд та Територіальне управління ДСА в Івано-Франківській області перейде під охорону новоствореної Служби судової охорони.

"Перед нами стоїть важливе завдання - охорона судів, працівників судів та учасників судового процесу. Суспільство чекає від нас дієвих заходів із забезпечення охорони та громадської безпеки в судах. Захищаючи суддю та учасників судового процесу, ми захищаємо верховенство права,"- наголосив Андрій Маланій.

З вітальним словом до працівників ССО звернулися й очільники прикарпатських судів. Зокрема, на важливості роботи наголосив голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк.

"Саме на вашій роботі буде сконцентрована велика увага. Ви є нововведенням в судовій системі, і я дійсно цього хочу, щоб це не було експериментом, а справді вдалося. Наші канадські партнери доклали до цього великі зусилля, аби в нас було так само, як ми бачили у Канаді. І я цього теж дуже хочу", - підкреслив голова суду Тарас Антоняк.

Як зазначила начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Івано-Франківській області Оксана Рибак, створення Служби судової охорони в Україні вже давно було на часі. Втім, тільки тепер у судовій системі дійшли до такого важливого кроку.