Обласна "Батьківщина" звернулася до прикарпатців через ринок землі


Івано-Франківська обласної організація партія ВО «Батьківщина» звернулась до краян щодо ринку землі.

Як відомо, питання відкритого ринку земель сільськогосподарського призначення стало предметом гострих дискусій та суперечок в українському суспільстві.

В Законі про ринок землі, внесеному на розгляд Верховної Ради, скасовується мораторій на купівлю-продаж сільгоспземель і не встановлюється ніяких обмежень на їх купівлю юридичними особами, що зареєстровані в Україні, але належать іноземцям.

"Це значить, що наша земля, за яку воюють і гинуть на Сході країни українські патріоти, може опинитися в руках іноземців, в тому числі і з країни-агресора.

«Слуги народу» пропонують дозволити продавати в одні руки 200 тисяч гектарів родючої землі. Це означає, що всі сільськогосподарські угіддя в межах нашої області можуть бути сконцентровані в руках кількох осіб. Де дінуться тисячі фермерів Івано-Франківщини, які складають сьогодні кістяк села, допомагають наповненню його бюджету, зайнятості, розвитку інфраструктури?.

Партія ВО «Батьківщина» послідовно виступає проти відкриття  дикого ринку землі в Україні, проти великих агрохолдингів, за підтримку фермерства, малого і середнього сільгоспвиробництва, що є основою як для Європи, так і більшості країн світу.

Ми за те, щоб такі доленосні для країни рішення вирішувалися українською нацією на референдумі і лише після цього вони ставали Законом. 

Ми закликаємо всіх краян стати на захист української землі, яка згідно Конституції є національним багатством і належить українському народу.

Не дамо владі розпродати українську землю, зруйнувати майбутнє нашої нації", - йдеться у зверненні обласної організації партії  ВО «Батьківщина».