Майже 6 тисяч прикарпатців скористались правом на податкову знижку


Впродовж 2019 року правом на податкову знижку вже скористались 5859 мешканців Івано-Франківщини.
Загальна сума податку на доходи фізичних осіб, яка буде їм повернута з бюджету складає 13 млн гривень. Про це повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, фізичні особи, які протягом звітного року здійснювали витрати, пов’язані зі сплатою за навчання у вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти, у вищих та професійно-технічних навчальних закладах, внесків на благодійність, відсотків за іпотечним кредитом, витрати на переобладнання машин під біопаливо тощо мають право на отримання податкової знижки.

Для отримання податкової знижки за результатами 2018 року необхідно подати декларацію за місцем реєстрації до 31 грудня 2019 року в один із наведених способів: особисто або уповноваженою на це особою, засобами електронного зв'язку в електронній формі або надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Для того, щоб подати декларацію в електронному вигляді, в «Електронному кабінеті» ДПС працює сервіс із заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи платниками податків – фізичними особами.

Якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористається правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься. Податок підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання декларації.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!