5 хобі, які роблять нас розумнішими


Щоб запобігти психічному та емоційному вигоранню, людині потрібно "розбавляти" свою щоденну рутину. Ось чому кожен із нас повинен мати корисне хобі.

1. Туризм

Пам’ятайте – життя починається там, де закінчується ваша зона комфорту. Похід в гори, чи подорож на інший континент – це завжди пригода, яка стимулює мозок ефективно працювати, пише Мізки.com
Нові враження змінюють вас і дарують натхнення. Пригадайте, як вперше повернувшись з далекої подорожі ви відчули себе новою людиною. Але пам’ятайте, спланована туроператором поїздка принесе менше задоволення, аніж подорож спланована особисто.

2. Вивчення іноземної мови

Вивчаючи іноземну, ви не лише здобуваєте корисний навик, але й доповнюєте своє резюме як цінного працівника. За статистикою, людина яка знає декілька іноземних мов має значно вищі шанси здобути роботу своєї мрії. А отже – прожити щасливе життя.

3. Читання

Кожна нова книга – це теж подорож, здатна змінити ваше життя. Книги стимулюють мозок відтворювати образи передані автором, а це стимулює вашу уяву. А якщо читатимете іноземною – швидше вивчите мову! Але є одна умова – читайте якісну літературу.

4. Спорт


Хоч як багато ви подорожуєте, чи читаєте, без спорту не обійтись. Особливо це стосується офісних працівників. Найефективніший варіант – плавання. Помножте сплеск ендорфінів на 2, адже окрім фізичних навантажень, людина почувається щасливою від водних процедур. Така наша природа.

5. Творче хобі

Гра на музичному інструменті, фотографія, орігамі… Список довгий, обирати вам. Такий вид хобі особливо корисний людям творчих професій, адже стимулює креативність. А якщо таке хобі переростає у пристрасть, мозок постійно знаходиться в тонусі, і ви сповнені неординарних і цікавих рішень.