5 простих правил для міцного здоров’я та довголіття


Якщо ви дбаєте про своє здоров’я і завжди хочете добре почуватись, прислухайтесь до порад доктора медицини Джона Хеннінга Шумана. Щоб бути здоровими, потрібно зовсім небагато.

Друзі, родичі і знайомі доктор медицини Джона Хеннінг Шумана часто звертаються до нього за допомогою чи просто порадою. От, наприклад, чи варто їм дотримуватись тої чи іншої дієти? Що робити, коли проявляються симптоми якогось захворювання? Які препарати можна приймати?

Але вони часто розчаровуються, коли їхнього ентузіазму стосовно лікування всіма популярними засобами і способами не розділяють, і зазвичай не в захваті від його консультацій, пишуть Мізки.сom.

Окрім цього, Шуман визнав, що рідко доводить людям, чому він скептично ставиться до новітньої медичної технології, доповідей про останні новини в сфері медицини і, зокрема, про дослідження симптомів. Це він пояснює тим, що коли мова йде про здоров’я, все не так просто.

Шуман стверджує, що більшість симптомів пояснити неможливо, принаймні, деталізовано. 

Що викликає симптоми? Вірус? Бактерії?  Чи, може, закупорювання артерій?

Незважаючи на дослідження та технології в сфері медицини, всі лікарі здебільшого виконують свою роботу, базуючись на обґрунтованих здогадках. Особливо це стосується первинної медико-санітарної допомоги.

Але профілактика захворювань — це дещо інше, і зазвичай вона дуже проста. Ми чуємо про неї часто і тому її легко дотримуватись.

Все, що потрібно робити, щоб залишатись здоровими, за словами доктора медицини Джон Хеннінг Шуман, це:

  1. Висипатись

  2. Рухатись протягом всього дня

  3. Добре харчуватись — споживати здорову їжу

  4. Взаємодіяти з іншими — ізоляція негативно впливає на тіло, душу та розум

  5. Виділяти час, щоб подякувати за все у своєму житті

Цих правил, зокрема, дотримуються люди, які проживають в так званих “блакитних зонах”. Ви, мабуть, чули про них — місця на Землі, де тривалість життя сягає 100 років.

До них входять:

  • префектура Окінава (Японія);
  • острів Сардинія (Італія);
  • місто Лома Лінда (Каліфорнія);
  • острів Ікарія (Греція);
  • півострів Ніко (Коста-Ріка).

Профілактична медицина в цих місцях базується на житті самих людей, і вони про це навіть не задумуються. 

Щоденні звички мешканців “блакитних зон” не є чимось надзвичайним. Вони їдять здорову їжу, здебільшого це місцеві рослини, багато гуляють та підтримують зв’язки з іншими.

Цікавим є той факт, що люди в таких громадах зазвичай п’ють алкоголь, але лише 1 чи 2 стакани якогось напою за день. А ще вони їдять м’ясо, але не часто і в малій кількості. 

Ще одна характерна для них звичка — люди із “блакитних зон” не їдять рафінованого цукру. 

Отож, як бачимо, щоб бути здоровими, потрібно зовсім мало: дотримуйтесь цих простих порад і завжди почувайтесь добре!