5 причин жити в Україні - рівень безробіття в Україні: прогноз


Новини про рівень життя в Україні і загальний песимістичний настрій населення підштовхує тільки до одного: купити квитки на літак, упакувати валізу і кудись поїхати далеко і на довго.

Але чи все так погано в нашій країні і рівень безробіття в Україні перевищує всі очікування, або все-таки є перспективи розвитку та поліпшень? Ми знайшли аргументи, чому у нас жити добре, розповімо на якому місці Україна за рівнем життя, і що не завжди варто їхати жити за кордон, щоб відчувати себе комфортно. Адже закордоном нас ніхто не чекає і багато треба починати з нуля.

Рівень життя в Україні: 5 причин жити в нашій країні

Є хороші перспективи розвитку у кожного з нас, мало того, багато українців навіть не здогадуються, що безпосередньо можуть впливати на зростання рівня життя в Україні.

Міркуйте самі, ось вам 5 причин жити в нашій країні:

1. В даний час можна легко зайняти місце депутата або мера, тим самим приклавши руку до поліпшення ситуації в країні, а також впливати на рівень зарплат в Україні, подаючи законопроекти, спрямовані на збільшення прожиткового мінімуму і пенсій. Раніше, щоб потрапити в органи влади, потрібні були величезні гроші, зв'язку та покровителі, зараз люди охоче голосують за простих, але перспективних і активних співвітчизників. Головне - це бажання брати активну участь в житті свого міста.

2. В Україні легко розвиватися в IT сфері та в агробізнесі. В IT високі зарплати і багато можливостей: фінансово доступне навчання у ВНЗ, є безкоштовні курси, так як потреба в програмістів висока, а кваліфікованих фахівців мало. Українські IT-шники потрібні в проектах світового масштабу і часто працюють на закордонних клієнтів, отримуючи при цьому величезні для нашої країни гроші. Аналогічної зарплати в Європі могло б і не вистачити на хороше життя, а у нас це великий дохід. Відзначимо, що високими темпами розвивається аграрна сфера: новостворені фермерські господарства відкриті для молодих і прогресивних людей, які бажають отримати інноваційну освіту. Набирають популярність незвичайні і нові для українських аграріїв професії: той же оператор дронів. Такий спеціальності раніше не було в університетах, а зараз є школи з безкоштовним навчанням і подальшим працевлаштуванням, на деяких кафедрах вводять такий предмет. Тому можна сказати, що рівень освіти в Україні підвищується за рахунок нових спеціальностей і затребуваних професій. З очевидних плюсів в освітній сфері можна відзначити той факт, що рівнів акредитації ВНЗ в Україні велика кількість (університети, академії, інститути, консерваторії (музичні академії), коледжі та технікуми), тому майбутній студент може вибирати, де навчатися виходячи з фінансових можливостей і побажань до майбутньої професії.

3. У нашій країні набагато простіше знайти інвестора для розвитку свого проекту (стартапа). Якщо у вас є цікаві ідеї, ви пишете бізнес-план і отримуєте фінансування в рази швидше, ніж за кордоном. Так як в нашій країні ще мало конкурентів в стартап-індустрії, то і шанси на залучення бізнес-ангелів великі: для профільних іноземних ангелів абсолютно не важливо, яке місце займає Україна за рівнем життя або будь Зараз рівень освіти у населення в Україні, набагато важливіше потенціал вашої ідеї і ваше бажання втілити її в життя. Також кожен інвестор розуміє, що тут у нас все в рази дешевше і профінансувати будь-який новий бізнес набагато простіше, ніж в країнах Європи, де і ціни на сировину вище, і зарплати більші.

4. Україна, як країна, живе повноцінним життям. Останнім часом відбувається багато різних подій і реформ, а це вже величезний крок назустріч майбутньому.

З одного боку, можна скептично ставитися до різних нововведеннями і стверджувати, що нічого не змінилося, адже якщо судити за рівнем інфляції в Україні (в 2018 році ми на 17 місці в світі), то практично жодна сфера не змінюється в кращу сторону. Є багато співвітчизників, які не вірять у позитивні зміни, не бачать прогрес і не прагнуть бути двигуном цих інновацій, але ж багато справді змінилося в кращу сторону, варто почекати пару років і зміни будуть видні навіть неозброєним оком.

5. Зараз ми побудували хороше антикорупційне законодавство; гроші, а значить і прийняття рішень розподілилися в міста і все завдяки децентралізації збільшилися доходи місцевих бюджетів в кілька разів, активно реформується поліція, суднова система, сформувалася армія. Місцеві активісти борються за зниження рівня забруднення міст України. Ці та багато інших дій - основа для економічного розвитку, тому в самий найближчий час рейтинг України за рівнем життя виросте.

Рівень інфляції в Україні: до 2020 року прогнозують зниження до 5%

Інфляція в Україні в поточному році залишиться високою, на що впливає безліч факторів і один з них - підвищення зарплат у бюджетній сфері. За прогнозами НБУ на кінець 2018 року очікується 10%. Але з 2019 року інфляційні процеси почнуть сповільнюватися і вже до 2020 обіцяють стабілізацію на рівні 5%, що ще раз говорить про поліпшення рівня життя в Україні в найближчі кілька років.

Рівень зарплат в Україні: на що розраховувати

Всім добре відомо, що зарплата середньостатистичного українця не дозволяє жити повноцінним життям. Непередбачені покупки часто доводиться відкладати через брак грошей. Але вихід є і це ще один плюс життя саме в Україні: це послуга оперативного мікрокредитування від компанії Бистрозайм. В інших країнах ви не зможете взяти терміновий позику за 20 хвилин та ще й онлайн. У компанії є кредитування 24/7 з будь-якої точки країни, при цьому вам не потрібно пред'являти довідку з роботи або підтверджувати офіційну зарплату. Досить мати на руках паспорт і ІПН, а гроші прийдуть на банківську карту.

Все налагоджується і змінюється в кращу сторону. Про що свідчать наведені нами аргументи і цифри. Не варто поспішати і бігти з країни, краще побачити зміни в позитивну сторону своїми очима, а тимчасові фінансові труднощі завжди можна пережити з компанією Бистрозайм.