Обмінялись звинуваченнями: У Франківську говорили про військовий ліспромкомбінат


Сьогодні, 9 березня керівництво Івано-Франківського ліспромкомбінату зібрало прес-конференцію для ЗМІ

А причиною зустрічі із журналістами стала стання на одному із ресурсів про те, що керівник ліспромкомбінату заганяє підприємство у борги. Проте, за словами в.о. директора ліспромкомбінату Петра Гриника, за цей рік підприємством сплачено всі податки і жодних боргів немає.

"Зараз ми сплачуємо розтерміновані борги попередників. Проводили три ревізії з Києва, проте ніяких порушень не знайшли. Підприємство хотіли пустити під банкрутство, проте ми його відвоювали», - запевняє Гриник.

Також, за словами керівника, за минулий рік ліспромкомбінат забезпечив 50% усіх дров в АТО.

«В статті про те, що я розвалюю комбінат, кажуть що я зробив боргів на 10 мільйонів. Це неправда. Ми заробили за минулий рік 2 мільйони 499 тис. грн. чистого прибутку. Окрім того підприємство сплатило у міський бюджет Франківська 21 млн 463 тис податків», - прозвітував чиновник.

Заступник військового прокурора Володимир Гуділін запевнив, що минулого року й справді вдалося розтермінувати існуючі борги. Що ж стосується недоліків і порушень, то за словами прокурора вони не носять системного характеру.

Тоді секретар Громадської ради при управлінні лісового та мисливського господарства Петро Матейко поцікавився у керівника ліспромкомбінату чи уже прийнятий лісфонд на цей рік.

На це запитання вирішив відповісти начальник Сколівського лісгоспу, який запенив, що лісфонд ще не прийнятий, оскільки є нові санітарні правила для національного парку.

Тоді активісти запитали в яких ще лісгоспах підприємства не прийнятий лісфонд і як вони зараз працюють. Петро Гриник на це питання промовчав.

Тоді член аукціонного комітету в області Роман Островський уточнив у посадовця чи продавали ліс за 1 квартал, якщо немає затвердженого лісфонду і скільки? 

"Настільки мені відомо ви в четвертому кварталі минулого року продали деревину без аукціону через прямі договори, а в першому кварталі цього року виставили 140 кубів з яких 8 кубів половника", - каже Островський.

Відповів на це запитання начальник прикарпатського військового лісгоспу Петро Кічура.

"Документи лісфонду вже в дорозі. Всі плани за початок року ми виконали завдяки залишкам. Частину продавали через аукціон. 3 тисячі кубів залишків, 500 кубів ми провели через аукціон", - запевнив лісничий.

Зважаючи на те, що основною темою прес-конференції було спростування неправдивої інформації, у очільника ліспроскомбінату поцікавились, які його подальші дії, якщо він вважає інформацію перекрученою.

«Ми працюємо над поданням заяви в суд. Я думаю, що вони хочуть, щоб підприємство розвалилось», - пояснив Гриник.

Після такої заяви Петра Гриника автор статті Віталій Чорненький почав кричати, що він не хоче знищити підприємство, а тільки викрити зловживання. На це Гриник поцікавився чи мають вони докази. Розмова переросла у суперечку зі взаємними звинуваченнями.

Щоб дійти якогось компромісу у цій ситуації, активісти поцікавились чи готовий керівник підприємства погодитись на ревізію і перевірку прокуратури, щоб довести свої слова і невинуватість. Петро Гриник запевнив, що так.