Коломийський викладач, який взяв у студентки 4000 гривень хабаря, відбувся штрафом


Коломийський міськрайонний суд виніс вирок викладачу Університету економіки та права «Крок», який взяв у студентки 4000 грн неправомірної вигоди за успішне проходження практики та здачу курсової.

Нагадаємо, 13 травня правоохоронці затримали директора Інституту управління природними ресурсами вищого навчального закладу “Університет економіки та права “КРОК” Віталія Скоморовського, який отримав 4000 гривень неправомірної вигоди від студентки третього курсу.

Як пише КУРС, Івано-Франківський міський суд відсторонив його від посади та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 76 840 гривень. Також суд наклав арешт на нерухоме майно підозрюваного – однокімнатну квартиру у Крихівцях та гараж в Івано-Франківську.

Як йдеться у вироку суду, Скоморовський вимагав у студентки третього курсу 4000 тисячі гривень за підпис практики та захист курсової. Викладач сказав студентці покласти гроші на робочий стіл під документи. Дівчина дала хабар 13 травня двома траншами. Того ж дня викладача затримали.

Скоморовський 8 липня був звільнений з посади директора Інституту управління природними ресурсами «Університету «КРОК».

У суді він свою вину визнав.

Суд засудив його за ч. 3 ст. 368-3 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди) та призначив покарання у виді 12 750 грн штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням владних, організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності на строк 2 роки. Засуджений має сплатити 3454,22 гривень за проведення експертиз.

Але суд скасував арешт на квартиру та гараж Скоморовського і повернув йому 76 840 гривень застави.