Вистави, тренінги і презентації: Як цікаво провести тиждень в Івано-Франківську


З'явився вільний час, який хочете провести з користю? Не знаєте куди піти самому чи з друзями? Щодня в Івано-Франківську відбувається багато цікавих подій.

Щоб ви спланували дозвілля завчасно і не пропустили нічого цікавого, кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 4 до 10 листопада.

8 основних кроків танго. Експрес-курс

В понеділок, 4 листопада в вільному просторі “ВДОМА” за адресою: вул. Галицька, 29 розпочнеться Експрес-курс 8 основних кроків танго.

Цей курс побудовано для тих, хто хоче здійснити свою романтичну мрію - станцювати танго зі своїм коханим. І не має значення: вам по 18 років чи по 60 - в танго гармонійно себе почувають всі.

Цей курс для тих, хто хоче навчитись краще розуміти один одного. Ви відкинете всі слова і почнете спілкуватись мовою тіла, передаючи один одному не тільки зміст, а й емоції.

Цей курс для тих, хто хоче урізноманітнити свої стосунки. Буденні справи вбивають романтику та почуття. Танго додасть в ваше життя нові враження та емоції.

Реєстрація та квитки за посиланням.

Світлина від Танго з Артемом та Ольгою Савельєвими.

Ярослав Грицак зустрінеться з читачами в Івано-Франківську

У вівторок, 5 листопада 17.00 Promprylad.Renovation (вул. Сахарова, 23) відбудеться зустріч з Ярославом Грицаком та презентація “Нарису історії України” в Івано-Франківську.

Перша редакція книжки вийшла у 1996 році, за цей період перевидавалась, один раз – нелегально, без згоди автора. У найсвіжішому виданні, яке вийшло у видавництві Yakaboo Publishing – доповнення про події останніх років. Видання “Історична правда” назвала цю працю однією з ключових, які вийшли за часів незалежності.

Вхід вільний. Але потрібно зареєструватись

Світлина від Yakaboo Publishing.

День Банера!

В середу, 6 листопада з 17.00 - 22.00 креативних франківців кличуть в Підземний Перехід Вагабундо, (вул. П. Орлика 7) де відбудеться День Банера.

Ми запрошуємо всіх митців Івано-Франківська(і гостей міста) долучитись до створення справжнього "вагабундського" банеру. Приходьте зі своїми інструментами, ноутбуками чи планшетами. Роботи тих, хто працює не у діджитал-форматі, буде відскановано після дійства. Банер буде висіти перед входом у Підземний Перехід Вагабундо.

Світлина від Підземний Перехід Ваґабундо.

Лекція «100 років самотности: ми та наш правопис»

Книгарня "Є" запрошує франківців та гостей міста на лекцію «100 років самотности: ми та наш правопис», що розпочнеться о 18:00.

«Українську історію не можна читати без брому», – казав Володимир Винниченко. Історію українського правопису також. А от сам "Український правопис - 2019" можна і треба. Що і зробимо на лекції. Поговоримо про столітню історію нашого правопису, про його зміни у 2019 році і про те, що не все так болісно і страшно, як нам видається. Одним словом, не (и,і)ндиком єдиним...

Вхід вільний.

Світлина від Книгарня

Комедія "Оце так Анна..!"

На завершення середи, о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі відбудеться показ вистави-комедії "Оце так Анна..!"

Комедія М. Камолетті тільки для дорослих! Молода сімейна парочка вирішила урізноманітнити своє інтимне життя, але замість милої, «невинної» шлюбної зрадочки на них чекає пікантна пастка у власному домі і незліченні курйози… Однак ніхто і не підозрював на що здатна їхня служниця Анна!

Світлина від Франківський драмтеатр.

І-Ф: показ фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго»

В четвер, 7 листопада в Підземному переході «Ваґабундо», (вул. Пилипа Орлика, 7) відбудеться єдиний додатковий показ в Івано-Франківську комунальної трагікомедії Надії Парфан «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» — найкращого документального фільму року за версією Спілки кінокритиків України.  Початок о 19:00

Іван Васильович багато років очолює профспілку комунального підприємства Івано-Франкіськтеплокомуненерго. Його opus magnum — профспілковий хор, у якому співають диспетчери, ремонтники, слюсарі, бухгалтери. Голова профспілки пишається творчими здобутками комунальників, але керується принципом «спочатку людям тепло — а вже потім співати». Опалювальний сезон вносить корективи у графік репетицій. Трудовий колектив намагається полагодити застарілі комунікації, поки розгнівані споживачі штурмують гарячу лінію. Чи зігріє холодну батарею українська народна пісня?

Квитки вже у продажу.

Світлина від Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго / Heat Singers.

Вільний стендап у Франику

На завершення робочого тижня, 8 листопада о 20:00 в Promprylad.Renovation (вул.Сахарова 23) відбудеться вільний стендап у Франику.

Комедія від вільного стендапу як пісня, як матюк, як скандал і серіал "Всі жінки відьми" - не залишить байдужим нікого!

Коміки готують новий, розривний як ротвейлери матеріал: більше жартів, фантастичних метафор, історій які знайомі кожному, але про які не кожен розповість.
Вільний стендап - це вечір, який буде одним з тих вечорів, які лишаються в пам'яті. ЦЕ момент коли ти зможеш відчути себе живим, живою!

Квитки за посиланням.

Світлина від Вільний стендап.

Екологічний форум

Субота буде насиченою на різноманітні події і однією з перших буде Екологічний форум. Він розпочнеться 9 листопада об 11:00 в Університет Короля Данила (вул. Є. Коновальця, 35, пов. 3).

Про екологічні проблеми багато хто говорить. Але ми розуміємо: говорити - це замало. Давно вже час діяти. Ми не можемо в раз виправити чи змінити усе. Але ми можемо щодня робити кроки до цього. Як саме? Змінити екологічну свідомість у нашому повсякденному житті. Що для цього потрібно? Про це говоритимемо на Екологічному форумі.

До участі у Форумі запрошуються працівники дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, органів місцевого самоврядування, експерти в галузі екології, громадські активісти, представники екологічних організацій та усі, кому цікава дана тема.

Для участі у Форумі просять обов'язково зареєструватись. Учасники заходу отримають сертифікат.

Світлина від Українська Галицька Партія. Івано-Франківщина.

Hedonist.Ideathone

9-10 листопада з 12.00 год. в Івано-Франківську пройде Hedonist.Ideathone!

В тебе є ідея? А може навіть не одна? Ти хочеш змін, але не знаєш як це зробити? Не переймайся, ми допоможемо тобі! Це місце де тебе навчать втілювати власні ідеї в життя! Під час проекту ми допоможемо тобі розробити власний проект, знайти команду та разом втілимо його в життя! Переможців чекає грант на 10 тисяч гривень для власного проекту.
Hedonist.Ideathone чекає на Вас!

Участь безкоштовна. Обов'язкова реєстрація.

Світлина від The Institute of non-formal education NGO - ГО Інститут неформальної освіти.

Занадто одружений таксист. Комедія.

Також у суботу о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі відбудеться показ комедії Занадто одружений таксист.

Внаслідок нічної пригоди з неврівноваженою бабусею таксист Джон Сміт отримує черепно-мозкове ушкодження, і тепер у нього там, здається, не все гаразд... двоїться чи що... 2 квартири, 2 телефони та... 2 дружини!  Як виплутається і чи виплутається Джон Сміт з цієї ситуації? Тим більше, що справу ведуть 2 аж надто прискіпливих інспектори поліції... Пристебніть паски безпеки, щоб не занесло н̶а̶ ̶п̶о̶в̶о̶р̶о̶т̶а̶х від сміху!

Світлина від Франківський драмтеатр.

Дні науки 2019 Івано-Франківськ

У неділю, 10 листопада Дні науки знову повертаються в Івано-Франківськ. 

"Нова Енергія" запрошує:
На відвідувачів чекають цікаві наукові шоу, майстер-класи та екскурсії!

Короткий розклад:
12:00 TESLA ENERGY SHOW
13:00 та 14:00 Нове наукове шоу

МАЙСТЕР-КЛАСИ
12:00-13:00 Локація наукових фокусів «Ілюзіоніст»
13:00-14:00 Локація архітектури та дизайну «ARThouse»
13:00-14:00 Локація харчової лабораторії«Кус-кус»
14:00-15:00 Локація харчової лабораторії«Наукова кухня»
14:00-15:00 Локація«3D-технології»

ЕКСКУРСІЯ НАУКОВИМ МІСТЕЧКОМ «НОВА ЕНЕРГІЯ» Тривалість година, початок кожної години(12:00, 13:00, 14:00, 15:00)

Світлина від Дні науки.

В обіймах темряви: виставка робіт Minerva Black

А вже о 18.00 год в Підземний перехід Вагабундо (вулиця Пилипа Орлика 7) відбудеться відкриття виставки робіт калуської фотохудожниці та моделі Площанської Романи ( Minerva Black).

Концептуальна виставка " В обіймах темряви" витримана в стилі Dark Art та готичного мистецтва .

На виставці будуть представлені роботи Романи та інших фотографів, де вона брала участь як модель та використані головні убори , виготовлені Романою.

Світлина від Підземний Перехід Ваґабундо.

Пристрасті ТІЛЯ. Героїчна комедія.

На завершення дня о 18.00 год. у Франківському драмтеатрі відбудеться показ вистави Пристрасті ТІЛЯ. Героїчна комедія.

Народ, якому дурять голови; країна, в якій панує безлад, а привладні суди відбуваються за злочинними законами. Люди воюють між собою через амбіції та примхи "королів".
Сатирична комедія за мотивами п'єси Григорія Горіна "Тіль" об'єднає 30 яскравих персонажів, які втілять всі вади і слабкості людства!!! І лише герой цієї історії - не такий як всі, він не ховає своє обличчя за маскою і завжди говорить правду, якою б жахливою вона не була!

Світлина від Франківський драмтеатр.