Понад 119 млн. грн. єдиного податку надійшло до місцевого бюджету від спрощенців Франківська


За 2016 рік платники податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевого бюджету 119,2 млн. грн. єдиного податку. З них більше 4,7 мільйонів гривень сплачено в грудні.

У порівнянні з відповідним періодом 2015 року надходження зросли на 39,3 млн. грн. Про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Івано-Франківську Ольга Волощук

Так, фізичні особи – підприємці за 2016 рік спрямували до бюджету майже 83 мільйонів гривень, з них в грудні сплачено до бюджету 3,38  млн. грн. Це на 27,3 млн. грн.  більше фактичних надходжень 2015 року.

У свою чергу юридичні особи – «спрощенці» з початку року спрямували до місцевого бюджету 36,3 мільйонів гривень. Зокрема, в грудні сплачено 1,39      млн. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ці надходження  зросли на 12,1 млн. грн. 

«Стабільне наповнення місцевого бюджету свідчить про зростання рівня свідомості суб’єктів господарювання обласного центру щодо необхідності добровільної сплати податків та розбудови рідного міста”, – зазначила Ольга Волощук.