Івано-Франківський облмуздрамтеатр вкотре планує здивувати глядачів


“Легенда Святого Різдва”. Івано-Франківський облмуздрамтеатр вкотре планує здивувати глядачів. Напередодні свята Василя тут відбудеться концерт. В репертуарі акторів – колядки. Як автентичні, так і в сучасних обробках. А також українські естрадні та народні пісні, церковні твори.

Автор ідеї – Заслужена артистка України Галина Баранкевич. Розповідає, сценарій дійства побудований на основі різдвяних казок та української міфології, старовинних українських звичаїв. І все це адаптовано для сприйняття сучасною аудиторією, йдеться в сюжеті на Вежі

Родзинкою “Легенди Святого Різдва” стане відтворення “живої шопки”, відкривають секрет організатори. На відміну від інших номерів тут будуть задіяні актори-початківці – студенти акторського факультету.

“Легенда Святого Різдва”-2017 – це уже друга спроба популяризації українських свят і національних традицій. Від торішнього дійства концерт відрізнятиметься жанром. Це буде містерія. А також новими головними героями. У містерії зіграють відомий актор драмтеатру Іван Бліндар та юний актор Марко Кирильчук. До речі, відомий за грою у виставі “Оскар і Рожева пані”. Автори “Легенди Святого Різдва” кажуть, головне на свята – не сидіти вдома.