Ще два десятки івано-франківських вояків отримали ордери на квартири


Повернутися з війни у новий дім. Ще два десятки івано-франківських вояків отримали ордери на квартири. В рамках проекту «Житло воїнам АТО». Це інваліди третьої групи. А також бійці із багатодітних та малозабезпечених сімей.

Ініціативу «Житло воїнам АТО» запровадили самі бійці. Ще влітку. Їх підтримала міська влада. Відтак, майже за півроку квартири отримати семеро вояків з Івано-Франківська. Двома чергами. Цього разу проект передбачив на виділення 9 двокімнатних і 11 однокімнатних квартир, інформує Вежа

Наталя Черткова документи на квартиру прийняла від імені чоловіка Михайла. На особливу в їхньому житті подію боєць прийти не зміг. Нині, розповідає жінка, Михайло перебуває на реабілітації. Після важкого поранення на війні.

На урочистість прийшло понад півсотні учасників АТО. З сім’ями та друзями. Хто з них стане щасливим власником нової квартири, бійці не знали до останнього.
Втім, дехто таки знайшов прогалину у таємних списках.

Юрій Сергійчук – круглий сирота. До війни скитався по світу. Бо, каже, у рідній стороні на життя заробити було важко. Втім, коли на перших етапах мобілізації його співвітчизники тікали з країни, він повернувся. Аби її захищати.

І хоч усі документи на руках, відразу відсвяткувати новосілля зможе лише частина бійців. Інші – поки що в очікуванні завершення будівництва. Між тим, нині уже реалізується наступний житловий проект. Формуються черги на отримання квартир. У наступному році Асоціація учасників АТО спільно з міською владою планують забезпечити житлом не менше 120 вояків.