Франківський бандурист поставив на музику вірш Франка та розповів про справжнє кобзарство


Ігор Давидов працює у франківській музичній школі №3. Весь вільний час безкоштовно виступає по всій країні. Франківець грає на бандурі та переконаний, що справжні кобзарі-лірники не можуть брати грошей за свої виступи.

Колись він грав у рок-гурті, був учасником першого фестивалю «Червона Рута» у 1989 році, потім взяв до рук бандуру і відтоді пише власні пісні. Чоловік каже, що зараз займається відродженням кобзарства, пише Репортер

«Я маю дозвіл виступати у військовому госпіталі Києва, столичному онкоцентрі, а також у лікарнях Івано-Франківська та області, – говорить Ігор Давидов. – Приходжу та співаю хворим духовні пісні, граю на бандурі. Виступаю у в’язницях, також у школах області. Намагаюсь продовжити працю Григорія Сковороди – порушую питання шляхетності нації, яка базується на слові Божому та тверезості».

Давидов вже ставив на музику вірші Григорія Сковороди, Тараса Шевченка.

«Людина, яка називає себе кобзарем і сідає на стометрівці просити гроші – це не кобзар, – вважає музикант. – Кобзарі не отримують гроші за свою музику. Вони піднімалися якраз у той час, коли над країною була небезпека знищення, і говорили правду, ні від кого не залежали. І зараз є сили, які намагаються знищити нашу країну. Але Україну захистить праведність».