Мешканці будинку на Шевченка, 7А нарікають на МІУК, що самовільно зняв будинок з балансу


Мешканці будинку по вулиці Шевченка 7-А в Івано-Франківську скаржаться на КП "МІУК": комунальний управитель самовільно зняв з балансу їхній будинок.

Про це йшлося на засіданні депутатської комісії Івано-Франківської міськради з питань житлово-комунального господарства, пише Курс

Сергій Благодир, мешканець будинку на Шевченка 7-а, звернувся до депутатської комісії з проханням, щоб МІУК увімкнула у будинку світло та допомогла відремонтувати фасад і прибудинкову територію.

"Минулого року комунальники самовільно зняли з балансу наш будинок, я неодноразово звертався з цього приводу до мера, навіть написав заяву в поліцію", - розповів Благодир. 

Чоловік також запевнив, що у будинку немає заборгованості. Мешканці самотужки поміняли дах та вікна, а МІУК 7 грудня відключила світло.

"У нас євроремонт у під'ізді, а вони прийшли і варварським способом обрізали проводи і забрали лічильник... Лічильник - наш!"- сказав Благодир.

Франківець просить МІУК відремонтувати аварійний фасад будинку та допомогти з прибиранням території. Сергій Блаодир запевнив, що мешканці будинку готові на співфінансування необхідних робіт.

Благодир запевняє, що МІУК за законом мала б далі виконувати функціі управителя, якщо будинок не визначився з управителем.

"На сьогоднішній день ми зняті незаконно. Доки не зроблять прибудинкову і ремонт фасаду, ніяка управляюча компанія нас не візьме", - каже він.

Директор департаменту  комунальної, житлової політики і благоустрою Михайло Смушак повідомив, що 10 січня в Івано-Франківську відбудеться конкурс на управителів у будинках, які "висять у повітрі". На думку Смушака, міськрада має зобов'язати МІУК взяти участь у конкурсі.

Голова депутатської комісії Роман Харук отримав копіі документів, переписки мешканців з МІУК і обіцяв, що комісія вивчить це питання.