Що чекати від міського бюджету на 2017 рік


На засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради 15 грудня начальник фінансового управління Вікторія Сусаніна представила проект бюджету на 2017 рік.

Надходження, порівняно з 2016 роком, прогнозовано зростуть на 24,8%, а це 444,4 млн. грн. З цього основне джерело доходу міського бюджету ПДФО (податок на доходи фізичних осіб) планово збільшиться майже на 30%. Загалом же, зазначають у фінуправлінні, бюджет-2017 може зрости на 21,1%, йдеться на офіційному сайті міста.

Що стосується структури видатків, то найбільше наступного року профінансують освіту, медицину та житлово-комунальне господарство. Як раніше запевнив міський голова Руслан Марцінків, у 2017 році продовжать ремонтні роботи у навчальних закладах та будівництво нових, відновлюватимуть благоустрій міста. Також він неодноразово наголошував, що в галузі охорони здоров’я планують зосередити основну увагу на дитячій медицині. Мова йде і про ремонт приміщень, і про закупівлю сучасної техніки.

Варто відмітити, що для будівництва нового моста через Бистрицю Солотвинську в міському бюджеті заклали 50 млн. грн. Додатковим навантаженням в 2017 році стане утримання професійно-технічної освіти та компенсація за безкоштовний проїзд в громадському транспорті для пільгових категорій. Нагадаємо, що ще у 2015 році на ці статті витрат держава передбачала субвенції.

Руслан Марцінків підкреслив, що у міському бюджеті на прийдешній рік врахували збільшення виплат для вояків УПА та Української дивізії «Галичина». Тепер щомісячна допомога їм зросте вдвічі і становитиме 1 500 грн.