В Івано-Франківську стартував конкурс аматорського відео-шведінгу


“Сам у дома”, “Іронія долі”, “Вечори поблизу Диканьки” – зніматимуть в Івано-Франківську. Щоправда, лише кавер-версії на популярні новорічно-різдвяні кінострічки. Цього тижня стартував конкурс аматорського відео-шведінгу.

Для участі у кіноквесті потріно зібрати команду до 5 чоловік, розповідають організатори, та зняти і змонтувати 5-хвилинну версію фільму. Використовуючи лише смартфон та власну фантазію. На все про все – 24 години, інформує Вежа

Це вже другий шведінг, кажуть організатори. Першуй конкурс був пілотний, відтак не всі учасники зрозуміли як виготовити якісний відеоролик, використовуючи підручні засоби. Тож медіаспільнота “Кінороби” проводитиме ворк-шопи зі знімальними групами. Лектори розкриють секрети успішного продакшину без бюджету і спеціальної техніки. Учасники зніматимуть кавери на відомі сімейні різдвяні комедії.

Презентація відео учасників відбудеться наприкінці грудня. Кращі кавер-версії визначатиме жюрі спільно з глядачами. Переможці отримають головну нагороду – «Золотого кінороба».