В Івано-Франківську немає сироватки проти дифтерії


В Івано-Франківську немає сироватки проти дифтерії. Її потрібно замовляти у Києві.

Про це у вівторок, 29 жовтня на щотижневій оперативній нараді у міського голови розповіла начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За її словами, з 90-х років у місті були проблеми із постачання вакцини проти дифтерії, тож зараз рівень імунітету у людей набагато нижчий.

«У нас часто говорять, що потрібно перехворіти і тоді організм сам виробляє імунітет. Однак, якщо говорити про дифтерію, то захист є тільки на 1 – 2 роки, а після вакцинації – 9 років», - каже Бойко.

Медик наголосила, що у місті немає протидифтерійної сироватки. Її потрібно замовляти у Києві та чекати декілька днів поки її доставлять. Все тому, що зараз її замовляють закордоном і вона дуже дорога.

До словами, минулого тижня в Україні було тільки 190 доз вакцини.

«У 2015 році захворіла на дифтерію і померла працівниця освіти. З 2015 року дифтерія і правець в області не реєструвались. Водночас цього року вже 39 осіб захворіли на кір», - зауважила посадовиця.

Марія Бойко розповіла, що для дітей першого року є 2938 доз вакцин. А для дітей 6 років є тільки 2000 доз. Вже незабаром мають перерозподілити з районів 1300 доз. Також у листопаді вакцину мають доставити з Києва.

Водночас вакцин від кору в Івано-Франківську є 180 доз. В аптеці її можна придбати близько за 300 гривень.

«У нас стан вакцинації є найкращим у області. Це тому, що ми працювали у цьому напрямку», - підсумувала Бойко.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!