Керівник обласного госпіталю ветеранів війни виокремив п'ять проблем, які необхідно вирішити


Сьогодні, 15 грудня в Івано-Франківську відбулося спільне засідання постійних комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики та з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей.

Серед іншого, депутати заслухали питання про роботу комунального закладу "Івано-Франківський обласний госпіталь ветеранів війни", інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами головного лікаря госпіталю Володимира Федоришина, наразі у госпіталі функціонує поліклінічне (лікувально-діагностичне) відділення та хірургічне і терапевтичне відділення.

"Наразі ліжко-фонд складає 75 місць. Водночас на наступний рік хочемо збільшити його до 90 місць", - зауважив лікар.

Він додав, що цього року у госпіталі було проліковано 256 чоловік, з них – 171 учасник АТО. Окрім того здійснено зубопротезування 71 чоловік.

Загалом лікар виокремив п'ять позачергових проблем на які потрібні кошти.  Зокрема, реконструкція харчоблоку з добудовою другого поверху та переходу,  реконструкція підвального приміщення з утворенням відділенням водолікування, реконструкція опалювальної системи з водовідведенням, облагородження території та придбання автівки.

"Наразі у нас є велика проблема це придбання автомобіля для адміністративних послуг та санітарного автомобіля для перевозки ветеранів війни. У нас був автомобіль, однак його довелося віддати, тож зараз ми не маємо ніякого автомобіля", - зазначив Федоришин.

Водночас директор департаменту охорони здоров'я Мирон Матейко зазначив, що це позачерговий об'єкт який потребує фінансування.  Тож він просив збільшити фінансування на госпіталь.