Олександр Сич рекомендував профільним департаментам ОДА всебічно допомагати ОТГ у наданні освітніх та медичних послуг


Голова обласної ради Олександр Сич закликав працівників департаментів освіти і науки та охорони здоров’я ОДА надавати посилену, всебічну методичну допомогу новоствореним об’єднаним територіальним громадам у наданні освітніх та медичних послуг.

Таке прохання посадовець озвучив під час засідання колегії обласної державної адміністрації, йдеться на сайті обласної ради.

Під час розгляду питання про підсумки виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2016 рік, директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Жанна Табанець розповіла, що сьогодні у семи ОТГ розпочаті виборчі процеси. У наступному році вони вступлять в міжбюджетні відносини з державою. Позитивну практику в цьому керунку вже продемонстрували три об’єднані територіальні громади, створені у 2015 році. Цього року вони отримали з державного бюджету майже 22 мільйони гривень на реалізацію понад чотирьох десятків інфраструктурних проектів.

Однак, при наявності фінансового ресурсу, відзначив очільник облради, новостворені об’єднані територіальні громади не завжди мають добре налагоджену систему надання послуг в галузі охорони здоров’я чи освіти.

"Якщо раніше на території району управління чи то освіти і науки, чи охорони здоров’я забезпечувало надання цих послуг і контролювало їх виконання, то на рівні громад ці служби ще не сформовані повноцінно. Акцентую увагу керівників профільних департаментів, надайте їм посилену допомогу в організації навчального процесу та лікування", - підкреслив Олександр Сич.