Директор департаменту охорони здоров’я ОДА Мирон Матейко йде з посади


Головним лікарем обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стане директор департаменту охорони здоров’я Мирон Матейко.

Про це стало відомо сьогодні, 15 грудня, під час засідання комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, пише ГК

Нагадаємо, нещодавно депутати облради звільнили  Володимира Похмурського з посади головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Зараз депутати погодили призначити на цю посаду Мирона Матейка.

Він бажає позбутись посади та очолити заклад охорони за власним бажанням.

“Я сам виявив бажання звільнитись. Я бачив, як працюють заклади екстренної медичної допомоги в інших країнах. Травми – це причина смертності третини смертей. Зараз я зранку відкриваю адміністрацію і закриваю адміністрацію. В цьому році в медицині було зроблено багато. Зараз я вирішив піти з такої напруженої роботи. Таке моє рішення”, – повідомив Мирон Матейко.

В подальшому це питання розгляне сесія обласної ради.

“Якщо ви не передумаєте щодо звільнення, вас я підтримаю на сесії і проголосую “за” прийняття такого рішення, бо ви хороший керівник”, – підсумував голова комісії облради Манолій Піцуряк.

 В свою чергу працівники відділу шоковані таким рішенням. Та переконують, ця людина вміє знаходити спільну мову з пацієнтами і чиновниками. Він вміє налагодити контакт між керівником та працівниками.