Круглий стіл «Відродження Галича як давньої столиці України»


15 грудня 2016 року о 16.00 год. у приміщенні кіноконцертного залу «Арена-центр» відбудеться круглий стіл «Відродження Галича як давньої столиці України».

Організатори заходу: ГО «Поступовий гурт франківців», Центр медієвістичних студій ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

Мета зустрічі: обговорення напрацьованої працівниками Національного заповідника «Давній Галич» «Концепції створення, розвитку та функціонування духовно-культурного центру в селі Крилос та місті Галичі Івано-Франківської області», а також опрацювання туристичних перспектив Галицького району і шляхів збереження історико-культурної спадщини давнього Галича.

Вітальне слово голови Івано-Франківської обласної ради О. Сича.

Заплановано розглянути такі питання:

  1. Концепція створення, розвитку та функціонування духовно-культурного центру в селі Крилос та місті Галичі Івано-Франківської області з нагоди 650-річчя отримання Галичем Магдебурзького права (2017 рік) та 1120 річниці від першої письмової згадки про Галич (2018 рік) (С. Побуцький, заступник генерального директора з наукової роботи Національного заповідника «Давній Галич»).
  2. Розвиток екотуризму в Галицькому національному природному парку (В.Бучко, заступник директора з наукової роботи Галицького НПП).
  3. Презентація першого номера журналу «Галич» та першої книжки із серії «Бібліотека журналу «Галич» (В.Іваночко, видавництво «Лілея НВ»; М.Волощук, Центр медієвістичних студій ДНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»).

До участі в заході запрошуються державні службовці та службовці місцевого самоврядування, депутати місцевих рад, історики, туризмознавці, краєзнавці, громадські активісти, волонтери, представники громадсько-політичних організацій, а також небайдужі до збереження історико-культурної спадщини краю громадяни.