Капітан "Тепловика": Не може футболіст вперше вийти на поле і грати як Мессі


Сьогодні представники івано-франківського футбольного клубу "Тепловик" прозвітували про гру за сезон і поділилися планами на майбутнє.

Зокрема, як зауважив президент клубу Василь Ольшанецький, процес пішов і хоча зараз ще немає великих здобутків, перший крок зроблено.

"Ми набирали команду тих кого знали, а зараз вже проводимо селекцію, замінюємо футболістів на кращих. Розуміємо, що хотілося б більших здобутків, проте хлопці молоді і ще немають досвіду. Будемо проводити тренувальні збори перед початком сезону, щоб визначитись, хто готовий до гри, а хто буде в запасі", - каже президент Тепловика.

В той же час головний тренер команди Володимир Ковалюк переконаний, що Тепловик - як маленька дитина.

"Ми народили маленьку дитину і тепер її потрібно виховувати, вчити всьому. Не можна зразу все вміти. Хлопці грали в чемпіонаті області і не були готові до професійного футболу. Їх організм просто не витримав такого навантаження", - пояснює тренер.

Постійні навантаження, переїзди, тренування вплинули на футболістів і спричинили багато травм,  це відповідно позначилось на якості гри.

В той же час Ковалюк щиро дякує вболівальникам, які підтримували команду навіть після поразок у матчах.

"Не зважаючи на те, що подеколи ми програвали, вболівальники нас підтримували. Для хлопців було дуже важливо, що фани проводжали їх оплесками не зважаючи на результат. Це давало їм сили на боротьбу в наступних матчах", - каже Володимир Ковалюк.

Що ж стосується планів на наступний сезон, то тренер хоче підсилити деякі позиції у команді і провести кілька тренувальних зборів, щоб футболісти зігрались і показали хороший результат.

"Є багато молодих футболістів за якими ми спостерігаємо. Найкращих запросимо в команду, адже для нас головне, щоб молоді таланти з Прикарпаття змогли себе проявити. Проте ,хочу наголосити, що "Тепловик" не для тих футболістів, які хочуть тільки заробити гроші, а тих хто хоче прославляти наше місто. Звичайно, якщо вони себе проявлять то зможуть грати в командах Прем'єр Ліги де великі зарплати", - пояснює Ковалюк..

Своїми враженнями від сезону поділився і капітан команди Володимир Боришкевич. За словами футболіста, минулого року навіть він не вірив, що команду відновлять, адже дуже довго обіцяли. 

Що ж стосується гри, то капітан пояснив, що футболісти не були готові до таких навантажень, тому під кінець сезону гра стала слабшою.

"Потрібен час, щоб показати хорошу гру. Не може футболіст вперше вийти на поле і грати як Мессі", - переконаний капітан.

Окрім того Боришкевич розповів, що на команду дуже вплинули строки підготовки, адже їх зібрали за двадцять днів до першого матчу.

"Половина футболістів вже після церемонії відкриття хотіли зійти з поля через хвилювання. Проте потім ми зібралися і робили все можливе, щоб показати хороший результат", - ділиться футболіст. 

Володимир Боришкевич переконаний, що до початку наступного сезону команда зіграється і потішить вболівальників перемогами.